H Burberry ζήτησε συγγνώμη γιατί παρουσίασε ρούχο με βρόχο στο λαιμό

Σε συγγνώμη υποχρεώθηκε ηγετικά στελέχη της Burberry μετά την επιλογή τους να παρουσιάσουν στην πασαρέλα της εβδομάδας μόδας στο Λονδίνοένα ρούχο τα κορδόνια του οποίου σχημάτιζαν ένα βρόχο.

Η απολογία των στελεχών της εταιρείας επώνυμων ρούχων ακολούθησε τα παράπονα ενός μοντέλου σε ανάρτησή του στο Instagram στην οποία έγραψε ότι η εικόνα του βρόχου όχι μόνο προωθεί τη λογική του λυντσαρίσματος αλλά και τις αυτοκτονίες.

«Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα. Δεν είναι γκλάμορους και από τη στιγμή που το σόου αυτό είναι αφιερωμένο στην έκφραση των νέων, ξεσπάω. Ρικάρντο Τίσι και όλοι εσείς στο Burberry με ξεπερνάει το πώς μπορέσατε να παρουσιάσετε ένα βρόχο να κρέμεται από το λαιμό ως σχέδιο για να παρουσιαστεί στην πασαρέλα» έγραψε η Λιζ Κένεντι.

Σύμφωνα με την ίδια όταν ζήτησε να επικοινωνήσει με κάποιον από τον οίκο μόδας για να τους πει ότι η ευαισθησία της προκλήθηκε επειδή είχε περιστατικό αυτοκτονίας στην οικογένειά της «το μόνο που μου είπαν ήταν "είναι μόδα. Κανείς δεν ασχολείται τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή και κράτα το για τον εαυτό σου"».



«Ζητάμε συγγνώμη για τη δυσφορία που προκαλέσαμε» δήλωσε ο Μάρκο Γκομπέτι προσθέτοντας ότι η Burberry απέσυρε το συγκεκριμένο ρούχο από την κολεξιόν για το επόμενο φθινόπωρο-χειμώνα.

«Αν και το σχέδιο είχε έμπνευση από τους ναυτικούς, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν αναίσθητο» δήλωσε από την πλευρά του ο creative director της Burberry, Ρικάρντο Τίσι.

Διαβάστε επίσης