Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι δεν υπάρχει τέλεια ισορροπία. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική οπότε η έννοια ισορροπία διαφοροποιείται. Ξεκινήστε με το να συζητήσετε με τη σύντροφό σας για το τι γονείς θέλετε να είστε. Μπορείτε να δείτε τους ρόλους σας εντός και εκτός σπιτιού. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εμπλέκεστε αρκετά στη ζωή των παιδιών, μπορεί να μην βοηθά αν δουλεύετε πολλές ώρες την εβδομάδα. Θα σας βοηθήσει να συζητήσετε για τα παρακάτω ερωτήματα:
Τι πρέπει να γίνει; Φτιάξτε μία λίστα για τις ανάγκες του σπιτιού, του παιδιού, των οικονομικών και της οικογένειας.
Πόσο θέλει ο καθένας να δουλεύει; Είναι σημαντικό να υπολογίσετε ποιος κερδίζει περισσότερα και ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη να μένει με το μωρό.
Τι κάνετε αυτήν την περίοδο;
Πόσα λεφτά χρειάζεστε; Το οικογενειακό μπάτζετ θα σας βοηθήσει να έχετε μία εικόνα για τις συνολικές ανάγκες.
Ποιου η δουλειά είναι πιο ελαστική;
Τι θα σας κάνει πραγματικά χαρούμενο;
Η μετάβαση από τη δουλειά στην οικογένεια. Αν η δουλειά σας προκαλεί στρες, κούραση ή εκνευρισμό, χρειάζεστε χρόνο αποσυμπίεσης. Ακούστε μουσική στο αυτοκίνητο καθώς επιστρέφετε σπίτι ή περπατήστε (αν είναι δυνατόν).
Τα οφέλη της καλής ισορροπίας. Τα παιδιά που έχουν μπαμπάδες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις ζωές τους είναι πιο χαρούμενα, ασφαλή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ζεστή και σωματική τρυφερότητα από τους μπαμπάδες έχει συνδεθεί με λιγότερα κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα των παιδιών. Μία καλή ισορροπία δουλειά και οικογένειας σας επιτρέπει να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις με το παιδί και τη σύντροφό σας. Η χαρούμενη οικογενειακή ζωή χαρίζει μεγαλύτερη ικανοποίηση και πληρότητα και στα δύο κομμάτια της ζωής.
Πηγή: vita.gr