Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων: Μαθήματα κεραμικής στους έγκλειστους στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου

συνεργασία με το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Το Εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του 2ου Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου και συμμετέχει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με μαθήματα Κεραμικής. 

Ο καθηγητής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού. του Δήμου Πατρέων Σπύρος Μεθενίτης, ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Φλεβάρη  τα μαθήματα  στην ιστορία της τέχνηςκαι την κεραμική.

Στην έναρξη των εικαστικών μαθημάτων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Ευφροσύνη Ανδριοπούλου από το Εικαστικό Εργαστήρι και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή των Φυλακών Χάρη Ζανίδη, τον διευθυντή του Σχολείου Μιχάλη Καραγεωργίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους.

Ο Τάκης Πετρόπουλος απευθυνόμενος στους εκπαιδευόμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τόνισε: «Η δημοτική αρχή έχει σαν γνώμονα την επαφή του λαού με τις τέχνες, χωρίς αποκλεισμούς, γιατί εξυψώνουν και απελευθερώνουν τον άνθρωπο, τον γεμίζουν αισιοδοξία ακόμη και στις πιο δύσκολες συγκυρίες. Στη ζωή συμβαίνει  συχνά γι’ αλλού να έχουμε ξεκινήσει κι αλλού να βρεθούμε, αλλά πάντα μπορούμε να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε, όταν το θέλουμε πολύ.  Εμείς παρά τις όποιες δυσκολίες που μας βάζουν η γραφειοκρατία, η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού από τα κράτος, θα  προσπαθήσουμε να συνεχιστεί αυτό το εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναβαθμίζει και κάνει πιο ευχάριστη τη μαθητεία σας».

 

 

Διαβάστε επίσης