Πύργος: Σοβαρές διαβρώσεις στο κλειστό γυμναστήριο κατέγραψαν οι μηχανικοί ΦΩΤΟ

Σοβαρές ελλείψεις και διαβρώσεις στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου, κατέγραψαν οι μηχανικοί που  εξέτασαν την εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το οποίο καταγράφηκε είναι η συντριπτική πτώση της αντοχής του σκυροδέματος. Κάτι το οποίο καθιστά την εγκατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Όπως φαίνεται το θέμα της στέγης και του παρκέ είναι υποδεέστερα σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο συνολικά.

Με λίγα λόγια υπάρχουν σημεία που το τσιμέντο έχει αποκολληθεί στο πέρασμα των χρόνων και έχουν αποκαλυφθεί τα σίδερα του οπλισμού της κατασκευής.

Τα παραπάνω επεξηγούνται με επιστημονικούς όρους στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο δήμος Πύργου.

Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου, καταγράφονται τα παρακάτω:

"Την Πέμπτη 31/01/2018 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αθανασόπουλο Λάκη, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Τσίκα Αγγέλο και τον μηχανικό Ροδόπουλο Χρήστο προκειμένου να διαπιστωθεί η παθολογία  του σκυροδέματος του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Βασιλακόπουλος» επειδή παρατηρείται γενική αποφλοίωση της επικάλυψης σε όλες τις εμφανείς επιφάνειες σκυροδέματος.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής έχει προτάξει ως βασική επιλογή την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρούνται στο κλειστό γυμναστήριο και έχει ζητήσει την σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Θα ακολουθήσει υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Φιλόδημος για την συντήρηση του κλειστού Γυμναστηρίου.

Ο Δήμος Πύργου θέλει να ευχαριστήσει τον Ροδόπουλο Χρήστο για το ενδιαφέρον του και την συνεισφορά του με τις τεχνικές γνώσεις του στις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στο κλειστό γυμναστήριο παρατηρείται η εξωτερική στοιβάδα του σκυροδέματος μέχρι βάθους 6 εκ να έχει υποστεί σοβαρή απόπλυση τσιμεντοπολτού με αποτέλεσμα να έχουμε συντριπτική πτώση της αντοχής του σκυροδέματος.

Αυτήν την περίοδο γίνονται ενέργειες ώστε με την μελέτη που θα υλοποιηθεί να αποκατασταθεί η παραπάνω βλάβη.

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης