Παπαθεοδώρου: «Γεμάτη ομάδα ο Προμηθέας»

Με μία μόνο προπόνηση, στην Πάτρα, ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την αναγκαστικά σύντομη προετοιμασία του για την αναμέτρηση, της 16ης αγωνιστικής στη Basket League, με τον Προμηθέα (2/2, 18.00).

Ο «Δικέφαλος» έφτασε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι που έδωσε στην Ελβετία, με τη Φρίμπουργκ (30/1), το απόγευμα της Πέμπτης (31/1), οπότε, μοιραία, δεν υπήρχε περιθώριο προπόνησης, παρά μόνο ξεκούρασης, για τα στελέχη του, με την άφιξή του στην πόλη.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έβαλε, ως εκ τούτου, τους παίκτες του στο «Δημήτρης Τόφαλος» σήμερα το μεσημέρι, με πρόγραμμα τακτικής, έχοντας αναλύσει, νωρίτερα, τον αντίπαλο, με τη βοήθεια οπτικού υλικού. Σημαντικό για τον τεχνικό των «ασπρόμαυρων» είναι πως μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους καλαθοσφαιριστές του, όπως και το ότι η ψυχολογία στην ομάδα, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» του Champions League, είναι στο ύψιστο σημείο.

Μιλώντας, δε, για την αυριανή μάχη, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο, εκτός έδρας, παιχνίδι. Η ποιότητα του Προμηθέα, εκτός από το Ελληνικό πρωτάθλημα φάνηκε και στην Ευρώπη και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (σ.σ. στους «16» του Champions League). Είναι μία πολύ γεμάτη ομάδα, που παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, στηρίζεται σε πάρα πολλούς παίκτες και έχει την ίδια ποιότητα σε Έλληνες και ξένους παίκτες. Αν προσθέσουμε και το προπονητικό επιτελείο που υπάρχει και καθοδηγεί την ομάδα πολλά χρόνια, συνθέτουν όλα αυτά ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο».

Κατέληξε ο Παπαθεοδώρου, λέγοντας: «Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε το αμυντικό μας ριμπάουντ και να ξεπεράσουμε την πίεση που θα μας ασκήσουν, ώστε να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε με σωστό τρόπο τις επιθέσεις μας».

Διαβάστε επίσης