Πάτρα: Τι ζήτησε ο Σταθάκης για το Φυσικό αέριο

συσκεψη χθες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε το έργο της χωροθέτησης των σημείων εγκατάστασης των δεξαμενών αποθήκευσης, σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο,  να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περιόδο χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. 

Ειδικότερα ο κ. Σταθάκης πριν τη λήξη της συνεδρίασης απηύθυνε έκκληση προς τους συμμετέχοντες σε αυτή. 

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 33,2 εκατ ευρώ, που «οφείλει να
ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος ΕΣΠΑ». Τόνισε ότι από την διανομή φυσικούαερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο θα επωφεληθεί η Βιομηχανική Περιοχή τηςΠάτρας, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και δημόσιες κοινωνικές δομές που θα έχουνπρόσβαση σε φθηνότερη και φιλικότερη για το περιβάλλον ενέργεια.

Φυσικό αέριο: Με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δημοπράτηση του έργου εντός του 2019 – Το 2020 οι πρώτες συνδέσεις

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου τον περασμένο Δεκέμβριοδιασφαλίστηκαν 18,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων μεαπόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, ενώυπάρχει ετοιμότητα το έργο να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία του τρέχοντοςΕπιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου ΣτεφανίαΜωσσέ. Όπως είπε, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η μελέτη κόστους – οφέλους, βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης η τεχνική μελέτη για τις τρεις πόλεις και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης