Πάτρα: Πλημμυρισμένη κάθε φορά που βρέχει αίθουσα σε δημοτικό σχολείο - Οι μικροί μαθητές κάνουν μάθημα στο ... διάδρομο! Κίνδυνος για τα πρωτάκια! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

καταγγελία για το 6ο

"Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια στάζουν νερά από την οροφή στις αίθουσες του παλαιού κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο συστεγάζονται το 6ο & το 19ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών. Το τμήμα Αυτεπιστασίας κατά διαστήματα  επιδιορθώνει τους σοβάδες της οροφής και το επίχρισμα, αλλά δεν υπάρχει οριστική αντιμετώπιση της πηγής του προβλήματος, που είναι η στεγανοποίηση της οροφής του κτιρίου. Το πρόβλημα φέτος επεκτάθηκε και στο νέο κτίριο του σχολικού συγκροτήματος", αναφέρουν στην καταγγελία τους τα μέλη του συλλόγου γονέων του 6ου και 19ου δημοτικού σχολείου Πατρών.

Και συνεχίζουν: 
"Η αίθουσα που στεγάζει το τμήμα Α2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πλημμυρίζει όταν βρέχει. Σύμφωνα με διδάσκοντες, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο εντάθηκε φέτος εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Τους τελευταίους 2 μήνες η αίθουσα είναι σχεδόν μόνιμα πλημμυρισμένη.
Εξαιτίας της υγρασίας, στην οροφή έχει υποχωρήσει μέρος του επιχρίσματος  και έχει υποστεί ζημιά η γραμμή παροχής ρεύματος της αίθουσας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται διαρκώς η παροχή ρεύματος και να ελλοχεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Προς αποφυγήν ατυχημάτων λόγω των δυσμενών συνθηκών στην αίθουσα και λόγω έλλειψης εφεδρικής αίθουσας, οι μαθητές του Α2 την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν μάθημα στο διάδρομο του κτιρίου.
Οι διευθύνσεις των σχολείων που συστεγάζονται (19ο Δημοτικό & 6ο Δημοτικό) και ο Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο με γραπτές όσο και με τηλεφωνικές οχλήσεις.
Τον Δεκέμβριο, κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το χώρο του σχολείου, χωρίς όμως να προσφέρει άμεση λύση στο πρόβλημα"

Διαβάστε επίσης