Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξετε αθλητικά παπούτσια

Είτε ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό είτε όχι, σίγουρα έχετε κάποιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα οποία φοράτε στο περπάτημα ή όταν θέλετε τα πόδια σας να είναι πιο ξεκούραστα.

Πόση διάρκεια ζωής έχει όμως ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών και πότε πρέπει να αντικατασταθούν;

Αν και δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτό, καθώς ο χρόνος αντικατάστασης των παπουτσιών σχετίζεται με τη χρήση τους, ένας γενικός κανόνας είναι μετά 500-600 χιλιόμετρα.

Επειδή αυτό όμως είναι ενδεικτικό και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες δρομείς, κάποια σημάδια ότι τα αθλητικά σας χρήζουν αντικατάστασης είναι τα εξής:

Ρυτίδες στη σόλα: Όταν στη σόλα των παπουτσιών εμφανιστούν σχισμές, αυτό σημαίνει ότι τα παπούτσια είναι ταλαιπωρημένα και πρέπει να αντικατασταθούν.

Πόνοι: Όταν μια καθημερινή δραστηριότητα (πχ. καθημερινό τρέξιμο 2 χιλιομέτρων) αρχίζει να προκαλεί πόνο στα πόδια, τις κνήμες ή τη μέση, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους.

Σύγκριση: Αν δοκιμάσετε το παλιό ζευγάρι αθλητικών και στη συνέχεια ένα νέο, μπορείτε να κάνετε εύκολα τη σύγκριση. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα τα παλιά σας παπούτσια, τότε έφτασε η στιγμή της αντικατάστασής τους.

Διαβάστε επίσης