Πάτρα: Φιλολογικό βραδινό για τη θέση της Παναγίας στην ποίηση του Παλαμά

Φιλολογικό βραδινό στο οποίο θα μιλήσει ο Πατρινό καθηγητής φιλόλογος, συγγραφέας και ποιητής Φώτης Δημητρόπουλος, διοργανώνουν η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβιοθήκης.

Το θέμα της βραδιάς θα είναι το εξής: «Η Παναγία στην ποίηση του Παλαμά». Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Ο κ. Δημητρόπουλος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Εθνικό μας ποιητή και το έργο του .Εισηγήσεις του, διαλέξεις και σχετικά δημοσιεύματά του είναι διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν στο υπό έκδοση έργο του: «Ο Παλαμάς και η Εποχή του».

H ομιλία του κ. Δημητρόπουλου αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον από το κοινό των φιλολογικών Βραδινών ενώ θα πλαισιωθεί από βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο η οποία απετέλεσε πηγή έμπνευσης για το ποιητικό έργο του Παλαμά.

Διαβάστε επίσης