Στα προημιτελικά με δύο νίκες ο Ατρόμητος, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Ατρόμητος έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16», ενώ είχε νικήσει 3-0 και στο πρώτο παιχνίδι στη Ριζούπολη. 

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μούγιακιτς (6΄) και Μπρούνο (63΄), ενώ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε ο Βάρκας (67΄).
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου χωρίς σκοπιμότητες, αφού η πρόκριση ουσιαστικά είχε κριθεί από το πρώτο ματς κι έτσι οι προπονητές τους (Κάναντι και Τεννές) είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες τους και να δοκιμάσουν και κάποια διαφορετικά σχήματα. 

Για τον Απόλλωνα αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο Αργεντινός Ριβέρο που έπαιξε για 67΄ λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Γκίνο.

Γενικά, ο Ατρόμητος πήρε μια άνετη πρόκριση με συνολικό σκορ 5-1, χωρίς πάντως το παιχνίδι να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ενώ δεν δημιουργήθηκαν και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Η ομάδα του Κάναντι προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα με κεφαλιά του Μούγιακιτς στο 6΄, σε εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ενώ στο 18΄ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, όταν από μεταβίβαση του Μούγιακιτς, ο Κωτσόπουλος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ο Ατρόμητος βρήκε για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 63΄, με πλασέ του Μπρούνο σε μπαλιά του Κατράνη μέσα στην περιοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τέσσερα λεπτά αργότερα (67΄) με κοντινό πλασέ του Βάρκας σε ασθενή απόκρουση του Θεοδωράκη μετά από δυνατό φάουλ του Ελ Χέλβε.

Κίτρινες: Καρασαλίδης / Ριβέρο

Ατρόμητος (Κάναντι): Θεοδωράκης (78΄ Μανδάς), Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μούγιακιτς (46΄ Στρούγγης), Ούμπιδες, Μάντσον, Νάτσος, Κωτσόπουλος, Μπρούνο, Κορτ (73΄Λαζαρίδης), Κατράνης.

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Αστράς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας, Λούκιτς, Αγροδήμος, Γαρουφαλιάς (83΄ Κοντογιαννόπουλος), Βάρκας, Κοντοές (53΄ Ελ Χέλβε), Ρώσσης, Ριβέρο (67΄ Γκίνο).

Διαβάστε επίσης