«Κρεμάει» τα γάντια του ο Τσεχ

Ο Πετρ Τσεχ πήρε την μεγάλη απόφαση... Μετά από μία πολυετή καριέρα γεμάτη διακρίσεις, ο 36χρονος Τσέχος τερματοφύλακας θα «κρεμάσει τα γάντια του» στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

«Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που υπέγραψα το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό μου. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ν' ανακοινώσω ότι θα αποχωρήσω στο τέλος αυτής της περιόδου» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της σύγχρονης εποχής.

Ο Τσεχ γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1982 στο Πλζεν και σε ηλικία 17 ετών εντάχθηκε στην ομάδα της πόλης, Βικτόρια (27 ματς). Το 2001 πήγε στην Σπάρτα Πράγας (27 αναμετρήσεις) και σύντομα τον ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» της Ρεν, στην οποία έπαιξε (70 αγώνες) από το 2002 μέχρι το 2004. Έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του στο σαμπιονά και από το 2004 μέχρι το 2015 αγωνίσθηκε στην Τσέλσι (333 συμμετοχές), με την οποία, σε 485 συμμετοχές, κατέκτησε μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερις φορές την πρέμιερ λιγκ και το κύπελλο Αγγλίας και μία φορά το Γιουρόπα Λιγκ. 

Σήμερα ανήκει στην Άρσεναλ (110 συμμετοχές), ενώ, όσον αφορά στην εθνική Τσεχίας, όπου είναι αναντικατάστατος, μετρά 124 συμμετοχές. Στις 14 Οκτωβρίου 2006 και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ρέντινγκ, τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από σύγκρουση με τον μέσο Στέφεν Χαντ. Έμεινε για αρκετό καιρό εκτός δράσης, εκφράσθηκαν φόβοι ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, όμως αποθεραπεύθηκε κι έκτοτε αγωνίζεται με προστατευτική κάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ