Τουρκικά ΜΜΕ για την παραίτηση Καμμένου

"XΩΡΙΖΟΥΜΕ"

Η παραίτηση του υπουργού Άμυνας, αλλά και στις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα απασχόλησαν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που αφιέρωσαν δημοσιεύματα για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Τέλος ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Hürriyet, η οποία αναφέρει ότι η ημίωρη σχεδόν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο έριξε τους τίτλους τέλους στην ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, παραθέτοντας την δήλωση του -μέχρι πρότινος- υπουργού Άμυνας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επόμενη κίνηση του Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και στην τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας. 

«Έλληνας υπουργός Άμυνας έγινε σαφής» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής ιστοσελίδας haberler.com, η οποία επισημαίνει ότι το πρωί ο αρχηγός του κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την μισής ώρας συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του, τοποθετώντας στη θέση του τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στραττού Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ ανακοίνωσε ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης»

«Χωρίζουμε» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Sözcü, η οποία με έκδηλο σαρκασμό σχολιάζει το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρηση από τον συνασπισμό. Αιτία για αυτό αποτέλεσε η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. «Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε την απόφασή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, έπειτα από τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της συμφωνίας για το όνομα της γειτονικής χώρας (σσ. κάνει αναφορά στον όρο Μακεδονία), ενώ ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα», σημειώνει η Sozcu, υπογραμμίζοντας εν συνεχεία ότι ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δημοσίευμα της Yeni Safak, που αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε - Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal στον ιστότοπό του δημοσιεύει μία φωτογραφία του Πάνου Καμμένου στην οποία γράφει: «Παραιτήθηκε», σχολιάζοντας ότι οι εξελίξεις δεν σταματούν να τρέχουν σαν νερό στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα βιώνει μία κυβερνητική κρίση. Οι φωνές αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό πληθαίνουν. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την παραίτησή του, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει το δίκτυο, κάνοντας επίσης αναφορά και αυτό με τη σειρά του στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Διαβάστε επίσης