Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Δασκάλων και Νηπιαγωγών

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία της Παρασκευής 11/1/2019, καθώς και τους χιλιάδες μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έγινε στην Αθήνα.

Ειδικώτερα : Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αστυνομική βία εναντίων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, που διαδήλωναν ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θέτει εκτός δημόσιου σχολείου χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που επί σειρά ετών κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο στις εσχατιές της πατρίδας μας. Καταδικάζει, επίσης, την πολιτική της Κυβέρνησης που γεννάει τη βία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συναδέλφου εκπαιδευτικού μέλους του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. Δριμάλα Θεοδώρας και του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου Γιάννη Δελή.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους τραυματισμένους και σε όσους διαδηλωτές δέχτηκαν χτυπήματα από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Καλεί όλους τους συναδέλφους σε κλιμάκωση του αγώνα:

Συμμετέχουμε μαζικά όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 14/1/2019 (την ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας).

Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων 25Α, Πάτρα) στις 10:00 π. μ. μαζί με τις ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απαξίωση της προϋπηρεσίας και του βασικού πτυχίου των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης