Απεργούν την Παρασκευή Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί στην Πάτρα

μετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου

Στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, συμμετέχει ο Συλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ζητώντας την απόσυρση του συστήματος απαξιώσης, όπως καταγγέλεται  της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στον αγώνα και στην απεργία για να αποσυρθεί τώρα το σύστημα απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

(και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών  της αδιοριστίας) αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Ο Κλάδος μας δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, συμμετέχουμε σε σειρά κινητοποιήσεων:

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία  την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Κλείνουμε όλα τα σχολεία. Συμμετέχουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα  Προπύλαια στη 1:00 μ.μ. και στην πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα μέλη του Δ.Σ. μέχρι την Πέμπτη 10/1 στις 12:00 μ.μ. Θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία, για να μεταφερθούν οι συνάδελφοι στην Αθήνα σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ.

Συμμετέχουμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Μαραγκοπούλου 30) με θέμα την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστον 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την απόσυρση του συστήματος που επιβάλλει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στη Γ.Σ του Συλλόγου μας και στις κινητοποιήσεις του Κλάδου. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά και η συγκέντρωση στα Προπύλαια να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αφουγκραστούν τη δίκαιη φωνή και την οργή των εκπαιδευτικών.
 Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό μέτωπο αγώνα για το δημόσιο σχολείο, που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης