Χρυσές Σφαίρες 2019: Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για το «The Favourite» του Λάνθιμου

Νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου αναδείχθηκε η Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας στο πολυβραβευμένο φιλμ «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

«Η Ευνοουμένη» του Έλληνα σκηνοθέτη δεν... ευνοήθηκε τελικά από τις κριτική επιτροπή στις υπόλοιπες 3 κατηγορίες, όπου συγκέντρωνε συνολικά 5 υποψηφιότητες. 

Η ταινία του Λάνθιμου, με το λαμπρό διεθνές καστ, αναμετρήθηκε απόψε στις κατηγορίες Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β’ γυναικείου ρόλου με δύο υποψήφιες (Εμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις). 

Κατά την αποδοχή του βραβείου της, η εξαιρετικά ταλαντούχα Ολίβια Κόουλμαν αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να κλάψει αλλά δεν μπορούσε γιατί «θα την κοροϊδέψει το τραπέζι της». 

Ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη αλλά και τις δύο συμπρωταγωνίστριές της στην ταινία του Λάνθιμου, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, αποκαλώντας τις τρυφερά «my bitches». 

Όπως ανέφερε στην ευχαριστήρια ομιλία της, αν και θα ήθελε να εκφράσει πόσο σημαντική είναι για εκείνη η ταινία του Λάνθιμου, δεν έβρισκε λόγια να το κάνει, λόγω της συγκίνησης της στιγμής.