Οι μουσικές παραστάσεις για τους μικρούς και μεγάλους από το θέατρο act

Το θέατρο act αποχαιρετά το 2018 και καλωσορίζει το 2019 με μουσικές παραστάσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του:

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 20.00  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εξαιρετική βιολονίστα και συνθέτρια Τάνια Σικελιανού σε ένα κονσέρτο με τίτλο «Μουσικές του κόσμου για σόλο βιολί». Μια γιορτινή επιλογή που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς φίλους της μουσικής
Tην Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 17.30θα παιχτεί το έργο «Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα», μια  παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια που έχει αγαπηθεί από το μεγάλο και μικρό κοινό της πόλης.

Οι «Χαρταετοί» θα κανουν μια μικρή περιοδεία κατά τη διάρκεια των γιορτών (Ναύπακτος 23/12, Ιωάννινα 29-30/12) και θα ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο τους με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου στις 17.30.

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις

«Μουσικές του κόσμου για σόλο βιολί» - Τάνια Σικελιανού-Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 20.00

Θα ακουστούν διάφορες συνθέσεις από διάφορα μέρη της γης. Μερικοί από τους συνθέτες εν ζωή έχουν αφιερώσει τα έργα τους στην Τάνια Σικελιανού.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την Tocatta and Fugue in D minor, διασκευή για σόλο βιολί από τον Stuart Carlson, μέχρι τον συνθέτη John Psathas.

Θα ακουστούν οι συνθέτες:

J.S.Bach
Reza Mortazavi
Nίκος Αθανασάκης
Βασιλική Φιλιππαίου
A.C.Ribeiro
Σωτήρης Δεσπότης
Παναγιώτης Δημόπουλος
Α.Piazolla
Idin Samimi Mofakham
John Psathas
Miroslav Miletic
I.Albeniz

Είσοδος: 8€
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610272037 – 6936122263

«Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα»-Παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 17.30
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 17.30

Το θέατρο act και η επαγγελματική θεατρική ομάδα ΚΑΝΘΑΡΟΣ παρουσιάζουν τη παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους «Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Πρόκειται για τη νέα δουλειά των δημιουργών του έργου «Το Κορίτσι Που Επιμένει» που παίζεται για δεύτερη σεζόν στην Αθήνα.

Οι «Δυο Χαρταετοί στη Νύχτα» είναι μία ολοκαίνουργια μουσική παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικών κρουστών και σωματικού θεάτρου με πολλές  εναλλαγές ρόλων, καθώς και τεχνικές μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, με ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς και ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα. Το παραμύθι αντλεί την έμπνευσή του από την Ελληνική Μυθολογία. Μιλάει για τη δημιουργία δύο γνωστών αστερισμών, της Μεγάλης Άρκτου και της Μικρής Άρκτου. Διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, τη δύναμη της οικογενειακής αγάπης παρά τις αντιξοότητες και την αξία των δεσμών ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, όποια μορφή κι αν έχει και όποιες δυσκολίες και αν συναντά, μια οικογένεια.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία:  Άλκηστις Πολυχρόνη
Σωματικά Κρουστά: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη
Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου:  Κωσταντής Μιζάρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαλάντης Κωσταλάρ
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν και τραγουδούν: Χριστίνα Κουταλιάγκα, Νικόλας Τσίχλας, Βιβή Φωτοπούλου, Τάσος Χρυσόπουλος

Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος:  8 ευρώ (ενήλικες), 6 ευρώ (παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037-6936122263

Διαβάστε επίσης