Σκέφτηκε να στολίσει για Χριστούγεννα και του πήρε… 17 χρόνια!

Ο πρώτος στολισμός του σπιτιού του για τα Χριστούγεννα είχε μόλις 200 λαμπάκια, αλλά φέτος έφτασε αισίως τα 55.000!

Ζήλεψε τους στολισμούς των Αμερικανών για τα Χριστούγεννα και βάλθηκε να τους ξεπεράσει. Έτσι τύλιξε το σπίτι του όχι με ένα, ούτε με δύο, αλλά με 27 χιλιόμετρα (!) από λαμπιόνια.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Τρούνετς άρχισε τον στολισμό πριν από 17 χρόνια με μόλις 200 λαμπάκια και κάθε Χριστούγεννα προσθέτει νέα.

«Γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό; Εμπνεύστηκα από τις αμερικανικές ταινίες, αλλά δεν αντέγραψα επακριβώς τη διακόσμησή τους, παρέμεινα πιστός στις παραδόσεις της Τσεχίας για τα Χριστούγεννα» είπε ο Τρούνετς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Γι αυτό ακριβώς δεν θα δείτε εδώ κανέναν Άγιο Βασίλη ή αστραφτερά αστέρια».

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε αυτό το σπίτι περιλαμβάνει μια φάτνη, ζώα, άμαξες, αστέρια και χιονάνθρωπους και επίσης τον αριθμό ρεκόρ των 55.274 λαμπιονιών και 304 μετασχηματιστών. Τα 330 μέρη από τα οποία αποτελείται ο όλος μηχανισμός ελέγχονται από έναν και μοναδικό υπολογιστή.

Το σπίτι του αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό του Σοτόβιτσε κάθε Χριστούγεννα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο οι όποιες δωρεές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη αυτής της εντυπωσιακής κατοικίας να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 500 ευρώ!

Όσο για το αν κατάφερε να φτάσει το «πρότυπό» του, δηλαδή τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των Αμερικάνικων σπιτιών, πάρτε μια ιδέα και κάνετε μόνοι σας τις συγκρίσεις.

 

 

ΑΠΕ- ΜΠΕ