Euroleague: Δύσκολη δοκιμασία στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Αρκετά δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα δώσει στην τρέχουσα «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στις 22.00 (Νοvasports 2) θα φιλοξενηθεί στη Μαδρίτη από την πανίσχυρη Ρεάλ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της regular season με στόχο ένα μεγάλο «διπλό» σε μία έδρα που μοιάζει με απόρθητο φρούριο.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι έχουν ρεκόρ 6-6 στη φετινή διοργάνωση γνωρίζουν καλά ότι η «βασίλισσα» έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, ωστόσο άπαντες στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στους Ισπανούς.

Ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού κόντρα στους Μαδριλένους δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δεξιό καρπό. 

Στον αντίποδα ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Πάμπλο Λάσο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς οι μικροτραυματισμοί των Καμπάτσο και Ρέγες δεν αναμένεται να τους στερήσουν τη συμμετοχή στο παιχνίδι με τους «πράσινους».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Νταμίρ Γιαβόρ και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).
Η προϊστορία των δύο ομάδων

Ο Παναθηναϊκός έχει αναμέτρηθεί συνολικά 34 φορές με τη Ρεάλ, με την ισπανική ομάδα να μετράει 18 νίκες και το «τριφύλλι» 16.
Στη Μαδρίτη η «βασίλισσα» έχει 12 νίκες σε 17 ματς, με το τελευταίο «διπλό» των «πράσινων» να χρονολογειται στο 2013, όταν είχαν επικρατήσει με 74-73 για το Top 16. 

Διαβάστε επίσης