Νοσοκομείο Ρίου: Δώρο ζωής από 59χρονο - Μεταμόσχευση οργάνων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

ο άνδρας κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία

Ζωή με το θάνατο του έδωσε, 59χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο.

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, οι συγγενείς του έδωσαν το πράσινο φως στους ιατρούς να προχωρήσουν στη διαδικασία δωρεάς οργάνων, καθώς ο άνδρας κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η λήψη των οργάνων ήπαρ και νεφροί, έγινε από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ρίου. Το ήπαρ μεταφέρθηκε για μεταμόσχευση σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και οι νεφροί για μεταμόσχευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ

Στη λήψη των οργάνων συμμετείχαν, η ομάδα του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης  για τη λήψη του ήπατος και ο Γ. Μαρκόπουλος από το Π.Γ.Ν.Π για την λήψη νεφρών.

Αναισθησιολογικά, η κάλυψη έγινε από την Ελένη Σίντο, Αναισθησιολόγο Ιατρό.

Την  προετοιμασία του δότη, είχε ο Βασίλειος Καραμούζος Επικουρικός Επιμελητής Β΄ ΜΕΘ τον δε συντονισμό η Φωτεινή Φλίγκου Επιστημονικά Υπεύθυνη της  Εντατικής Θεραπείας.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ