Αλέξης Κούγιας: Ζητά αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια

Ένα κεράκι στη μνήμη της Ελένης αφήνουν στο σημείο οι Ροδίτες

Συγκλονισμένη και οργισμένη είναι η κοινή γνώμη, μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος με θύμα την Ελένη, μια φοιτήτρια από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της κοπέλας είναι δυο νεαροί, ένας 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης, οι οποίοι φέρονται να τη σκότωσαν επειδή η κοπέλα αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι χτύπησαν με αμβλύ αντικείμενο τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών και συνέχεια, τη μετέφεραν στην παραλία της Λίνδου και την πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε, μετά από ώρες νεκρή.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση η κοπέλα πνίγηκε και δεν πέθανε από το χτύπημα στο κεφάλι, ενώ ο 19χρονος ομολόγησε ότι φοιτήτρια τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως μεταδίδει η rodiaki.gr, στον τόπο που βρέθηκε η σορός της φοιτήτριας, δεκάδες Ροδίτες επισκέφθηκαν το χώρο του εγκλήματος ανάβοντας ένα κεράκι στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα που έγινε.

Στο σημείο τελέστηκε τρισάγιο από τον εφημέριο της Λίνδου, Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Λίγκα, για την ανάπαυση της ψυχής της Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, φοιτήτρια στη Ρόδο, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή, θα ζητήσει ο συνήγορος της οικογένειας.

Ο Αλέξης Κούγιας θα μεταβεί αύριο στην τακτική ανακρίτρια Ρόδου για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και να ζητήσει την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Όπως αναφέρει, θα ζητήσει από την ανακρίτρια «να οριστεί ημέρα και ώρα αναπαράστασης των διερευνώμενων πράξεων, ανακριτική πράξη που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσει».

Ο συνήγορος της οικογένειας θα ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων, καθώς, όπως λέει, «σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους, άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος».

Διαβάστε επίσης