Εμανουέλ Μακρόν: Έφτασε το αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας του Ολάντ

Κατακρημνίζονται τα ποσοστά αποδοχής του Γάλλου προέδρου

Νέο χαμηλό έπιασε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, με φόντο τις κλιμακούμενες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις από τα «κίτρινα γιλέκα», όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση του Ifop για το Paris Match και το Sud Radio.

Το ποσοστό αποδοχής του Μακρόν από τους Γάλλους πολίτες έπεσε στο 23%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, έξι μονάδες χαμηλότερα από τον περασμένο μήνα. Η δημοτικότητα του Φιλίπ κατέγραψε μείωση δέκα μονάδων, στο 26%.

Το ποσοστό του Μακρόν φτάνει το ιστορικό χαμηλό που είχε πιάσει ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ στα τέλη του 2013, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το Paris Match.

Ο Ολάντ θεωρούνταν τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.

Η πρώτη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» έγινε στις 17 Νοεμβρίου με επίκεντρο την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα. Έκτοτε κλιμακώθηκαν και διευρύνθηκαν, παίρνοντας τη μορφή εξέγερσης κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις της 1ης Δεκεμβρίου στο Παρίσι πήραν βίαιη τροπή, με άγρια επεισόδια και βανδαλισμούς στην Αψίδα του Θριάμβου και τις λεωφόρους γύρω από τα Ηλύσια Πεδία.

Διαβάστε επίσης