Πάτρα: Για δεύτερη φορά αθώος για αποπλάνηση 8χρονου

από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ελεύθερος στην κοινωνία με καθαρό ποινικό μητρώο, βρίσκεται από την Τετάρτη, άνδρας που κατηγορείτο για αποπλάνηση ανήλικου αγορίου, παιδί συγγενικών του προσώπων.

Πρωτοδίκως είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία, ωστόσ μετά από έφεση του Εισαγγελέα, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δέυτερο βαθμό και χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, τον έκρινε για δεύτερη φορά αθώο. 

Ο κατηγορούμενος κατά την ακροαματική διαδικασία αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το παιδί, είχε καθοδηγηθεί από την μητέρα του, προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος.

Η εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή του, αλλά με μετατροπή της κατηγορίας, από αποπλάνηση ανηλίκου σε προσβολή γεννήτριας αξιοπρέπειας σε άτομο κάτω των 12ετων, αδίκημα το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η μητέρα του 8χρονου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το παιδί της, άλλαζε συμπεριφορά όταν ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στο σπίτι, υποστηρίζοντας πως ο γιο της σε ανύποπτη στιγμή είχε πει «όταν θα πάω 18 ετών θα είμαι δυνατός και θα τον σκοτώσω...».

Ο πατέρας πάντως, εξεταζόμενος στο δικαστήριο ανέφερε πως δεν είχε αντιληφθεί την παραμικρή ύποπτη κίνηση εκ μέρους του κατηγορουμένου.
 

Διαβάστε επίσης