Γιούνκερ για Brexit: Η αποχώρηση της Βρετανίας είναι μία τραγωδία

«Είναι η καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία, είμαι λυπημένος που βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο να φεύγει»

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μια τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένεται να εγκριθεί η συμφωνία διαζυγίου του Λονδίνου και της ΕΕ.

«Είναι μια θλιβερή μέρα, όταν βλέπω μια χώρα όπως η Βρετανία, αλλά θα έκανα την ίδια παρατήρηση με όλες τις άλλες χώρες, να εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι μια στιγμή χαράς ούτε γιορτής, είναι μια θλιβερή στιγμή, μια τραγωδία».

Αυτή η συμφωνία είναι όσο καλύτερη γίνεται, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο θα την επικυρώσει. «Εγώ θα ψήφιζα ναι, γιατί αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία. Είμαι λυπημένος που βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο να φεύγει, γιατί δεν είναι αμελητέα χώρα για την ΕΕ. Είναι μια στιγμή βαθιάς λύπης. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είναι ένα ομαλό διαζύγιο. Αλλά δεν υπάρχουν ομαλά διαζύγια», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

«Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία και η ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τις θεμελιώδεις θέσεις της. Πιστεύω ότι το βρετανικό κοινοβούλιο, επειδή είναι σοφό, θα επικυρώσει αυτή τη συμφωνία», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού είπε πως ήταν μια «ζωντανή και ενδιαφέρουσα συνάντηση»και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο προκειμένου να μειωθούν οι διαφορές. «Ξεκαθάρισα ότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ