Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Άμεσα η ομαδική αγωγή για Folli Follie

Την κατάθεση άμεσα της ομαδικής αγωγής για την υπόθεση της Folli Follie προαναγγέλλει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, ενώ τονίζει πως  η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής ομάδας επενδυτών κατά της εισηγμένης, «σηματοδότησε τη δυναμική επανεμφάνιση του μετοχικού ακτιβισμού στη χώρα μας».

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών σημειώνει πως «για το διάστημα έως τις 11/01/2019 ,οπότε και θα συζητηθεί η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων των 56 επενδυτών, απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης, για ύψος ποσού 2,5 εκατ. ευρώ , των μεγαλομετόχων της FF αλλά και των Ορκωτών ελεγκτών της».

Αναφέρει επιπλέον ότι γίνεται επιτέλους αντιληπτός σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα ο κομβικός ρόλος που οφείλουν να διαδραματίζουν οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών, τουλάχιστον στις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες. «Όπως επίσης γίνεται κατανοητή η ευθύνη αποζημίωσης που φέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές για την τυχόν αμέλεια τους  κατά τον έλεγχο αυτό , ευθύνη για την οποία και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν. (Ν.4449/2017)», συμπληρώνει.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, παράλληλα με την ομαδική αγωγή που κατατίθεται άμεσα, καθώς διαπίστωσε τεράστια ολιγωρία τόσο από την εταιρεία όσο και από τις εποπτεύουσες αρχές.

Κατά την ένωση, ύστερα από έξι μήνες θα ήταν ευλόγως αναμενόμενο:

να έχει τουλάχιστον καταρτιστεί ένας «αληθινός» -όπως αναφέρει- ισολογισμός του 2017 και 
να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί ένα  ρεαλιστικό  σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 106 β

«Αντ' αυτού, σπαταλήθηκε άφθονος χρόνος με συνεχή κατάθεση αιτήσεων προστασίας του άρθρου 106 α ( και ενώ  η νομοθεσία επιτρέπει μόνο μια φορά αυτή τη διαδικασία) ενώ  παράλληλα διέρρευσε ότι έγιναν εν κρυπτώ κινήσεις ικανοποίησης των Τραπεζών καθώς και άλλων πιστωτών, κινήσεις που πιθανότατα θα καταπέσουν  ως δόλιες», συνεχίζει η Ένωση και καταλήγει:  

«Καθώς με την  απόφαση αυτή  έχει ανοίξει ο δρόμος για την διεκδίκηση της νόμιμης αποζημίωσης των μετόχων-ομολογιούχων της FF, επαναλαμβάνουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις Ομαδικές Αγωγές της Ένωσης, να επικοινωνήσουν άμεσα με το 210.3633104, ή να στείλουν  mail στο [email protected] ή στο  [email protected] με την ένδειξη “συμμετοχή στις αγωγές κατά της Folli”».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας της Folli Follie. Η πρώτη αίτηση προσωρινής διαταγής ομάδας επενδυτών κατά της εισηγμένης έγινε δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα αφορά 56 επενδυτές (μεταξύ των οποίων μικρομέτοχοι και ομολογιούχοι) της εταιρείας και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ). Με την αίτησή τους (που συζητήθηκε την ίδια μέρα, 16.11.2018) ζητούσαν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για ζημιές που έχουν υποστεί.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν» η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές για μία λύση , που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση τόσο βραχυπρόθεσμα για λειτουργικές δραστηριότητες και αναδιοργάνωση όσο και μακπρόθεσμα για βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου, μετά την περιπέτεια. 

Εάν πείσει με το business plan τότε θα μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε διακανονισμό οφειλών προς προμηθευτές, εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο και εξόφληση των τραπεζών.  

naftemporiki.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ