Eκκληση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από τη δολοφονία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι έχουν οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου θα μπορούν να το καταθέσουν -και ανώνυμα, «ανέβασε» η οικογένεια του αδικοχαμένου ακτιβιστή, σε συνεργασία με το Forencic Architecture. 

Η πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση www.zakcallforevidence.org και προσφέρει αναλυτικές νομικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζακ δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Οι Αρχές, μέχρι στιγμής, έχουν στη διάθεσή τους περιορισμένης έκτασης οπτικό υλικό, που δεν αποκαλύπτει τι συνέβη στο κρίσιμο διάστημα ανάμεσα στα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ όταν βρισκόταν εντός του κοσμηματοπωλείου μέχρι και την άφιξη των αστυνομικών.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει επίσης το διάστημα που προηγήθηκε των γεγονότων στο κοσμηματοπωλείο, καθώς υπάρχει ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που δείχνει ένα άγνωστο άτομο να απωθεί τον Ζακ, την ώρα που επιχειρούσε να μπει σε μια καφετέρια. Γι' αυτούς τους λόγους η οικογένεια και οι νομικοί της εκπρόσωποι απευθύνουν έκκληση στο κοινό ώστε να προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό αλλά και μαρτυρίες. 


 

Διαβάστε επίσης