Πάτρα: Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών και την μεγαλειώδη αντιδικτατορική διαμαρτυρία τον Νοέμβρη του 1973, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν διαχρονικά, καθώς λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις και περιεχόμενο στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να συγκινεί τον λαό, και ιδιαίτερα τη νεολαία, εξακολουθεί να εμπνέει και κυρίως, να θυμίζει πως ο αγώνας για περισσότερη Δημοκρατία, για μόρφωση και δουλειά, παραμένει επίκαιρος.

Για εμάς, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών, η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο των αξιών «Δημοκρατία – Διαφάνεια - Υπεράσπιση του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού».

Στην κατεύθυνση αυτή, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, για την  ανάδειξη του δημόσιου αθλητικού χώρου της Πάτρας, ως τόπου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, πολιτισμού και συναναστροφής των ανθρώπων. Η στελέχωση του ΠΕΑΚ με ανθρώπινο δυναμικό είχε ως αποτέλεσμα τη συστηματική συντήρηση – αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία προγράμματος κολύμβησης για το κοινό και τη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την τοπική αθλητική κοινωνία, τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και τους εθελοντές του ΠΕΑΚ Πάτρας, για την υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου ανάπτυξης των αθλημάτων  και δημιουργικής διεξόδου των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη στην Πάτρα.» 

 

Διαβάστε επίσης