Αισθητή δόνηση στην Πάτρα - 4.6 ρίχτερ στη Ζάκυνθο - Μπαράζ σεισμικής ακολουθίας -ΝΕΟΤΕΡΑ

Νεότερη Ενημέρωση: Δυο μετασεισμοί ακολούθησαν την δόνηση των 4.6 ριχτερ που σημειωθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου. το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα στις 11.09 πμ οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κατέγραψαν δόνηση μεγέθους 4.2 ριχτερ 31χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 2.8χλμ.

Στις 11.21πμ, κατεγράφη μια ακόμα δόνηση μεγέθους 2.8 ριχτερ, 72χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 5χλμ.

Υπενθυμίζεται πως το νησί του Ιονίου κουνήθηκε και σήμερα τα ξημερώματα. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:57 σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 61 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Νεότερη Ενημέρωση: Μεγέθους 4,5 ριχτερ νοτιοδιυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 5χλμ, ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 11.02 πμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Πάτρα.

Πρώτη Ενημέρωση: Αισθητή σε αρκετά σημεία της πόλης των Πατρών, έγινε δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο tempo24.news, ήταν διαρκής.

Περισσότερα σε λίγο.

Διαβάστε επίσης