Αδ. Γεωργιάδης: Ζητεί αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ από τη Novartis

Αγωγή εναντίον της Novartis κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας τη φαρμακοβιομηχανία ότι «σιωπά στις εις βάρος του κατηγορίες», επιτρέποντας τον «διασυρμό του με πρωτοφανή τρόπο».

«Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή και την υπόληψή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» και κατηγόρησε την ελβετική εταιρεία ότι «τα έχει “φτιάξει” με την κυβέρνηση».

«Επί δικής μου υπουργίας είχε ζημίες, επί Ξανθού - Πολάκη κέρδη» έσπευσε να προσθέσει, ενώ διερωτήθηκε γιατί «μετά από ένα χρόνο δεν έχει κάνει διαχειριστικό έλεγχο για να δούμε αν έχει δώσει σε μένα 1 ευρώ». 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «οι συκοφάντες πρέπει να πληρώνουν κάποτε σε αυτή τη χώρα» και ζήτησε ως αποζημίωση το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε να παραχωρήσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Όσον αφορά, τέλος, την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, επανέλαβε ότι δεν προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα, διευκρινίζοντας ότι «δεν κατέληξε πουθενά τόσο για το Ερρίκος Ντυνάν, όσο και για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων».

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης