Πάτρα: Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο SGroup

στην Τεργέστη

Πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας η ετήσια συνάντηση των Εταίρων του δικτύου Πανεπιστημίων SGroup. Στη συνάντηση αυτή, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις παγκόσμιες προκλήσεις σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις διεθνοποίησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Ίδρυμά μας, που εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητή Ν. Καραμάνο, ανέδειξε στη συνάντηση αυτή την ενεργή και σταθερή πορεία διαλεκτικής και καλών πρακτικών που εφαρμόζει σχετικά με:

α) την πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών,

β) την  ενίσχυση της δια βίου μάθησης και

γ) το όραμα για τη δημιουργία ενός ακαδημαϊκού μέλλοντος όπου θα σφυρηλατηθούν νέες ικανότητες και ρόλοι μέσω της χρήσης των ΤΠΕ.

Σύμφωνα με την ατζέντα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της συνάντησης, τα θέματα που κυριαρχούν είναι:  το μέλλον της ψηφιοποίησης, η σημασία της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και η ανάπτυξη βιώσιμων σχέσεων και ανταλλαγών με όλο τον κόσμο, η δημιουργία υβριδικών μορφών Ανώτατης Εκπαίδευσης και η διεθνοποίηση ως εργαλείο μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων συμβάλλοντας στην υιοθέτηση των καλύτερων δυνατών προοπτικών προς όφελος όλων.
 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ