Έκοψες καρέ και το μετάνιωσες; Έτσι θα μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα…

Και μόνο που τα κούρεψες τα βοήθησες να μακρύνουν!

Το καρέ είναι το απόλυτο trend και για αυτή τη σεζόν. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε πλέον να θυμηθούμε πότε δεν ήταν trend  το καρέαλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το θέμα είναι πως και φέτος, η μόδα προστάζει τα κοντά μαλλιά και πολλές υπακούσαμε. Κάποιες ευχαριστηθήκαμε το νέο, κοντύτερο μήκος μας όμως κάποιες άλλες…

Κάποιες άλλες κλαίνε ακόμα γοερά γιατί απλά το μετάνιωσαν πικρά. Κορίτσια σας καταλαβαίνουμε! Και εμείς έχουμε μετανιώσει πικρά κάποια κουρέματα (αφέλειες OMG!) όμως ειλικρινά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Τα μαλλιά μακραίνουν και αυτό δεν αλλάζει. Εκείνο που αλλάζει είναι ο ρυθμός με τον οποίο μακραίνουν. Αν λοιπόν θέλεις τα δικά σου να πάρουν μήκος γρηγορότερα δεν έχεις παρά να σταματήσεις να γκρινιάζεις και να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips!

1. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ. Το δέρμα του κεφαλιού σου είναι το περιβάλλον όπου τα μαλλιά αναπτύσσονται. Κάνε καλό μασάζ όταν λούζεσαι, βάλε ζάχαρη στο σαμπουάν σου για να κάνεις απολέπιση και μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε detoxing σαμπουάν και προϊόντα για να το αποσυμφορήσεις.

2. ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Από κάποιο μήκος και μετά τα μαλλιά σπάνε, κυρίως αν είναι εύθραυστα ή πολύ λεπτά. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις τα μήκη σου με ειδικούς ορούς ενδυνάμωσης ή με δυναμωτικές κρέμες.

3. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΤΡΩΣ. Η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου και φυσικά επηρεάζει το μήκος. Αυτό που πρέπει να προσθέσεις λοιπόν σε αυτή είναι το σίδηρο, οι πρωτεΐνες και οι σύνθετοι υδατάνθρακες! Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής για τα μαλλιά.

4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ. Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα (τα έχουμε ξαναπεί). Επίσης, διάλεξε μία βούρτσα με στρογγυλεμένα δόντια και μαλακή βάση. Και μην ξεχνάς, ξεκινάμε το βούρτσισμα από τις άκρες και συνεχίζουμε σταδιακά προς τα επάνω.

5. ΚΟΥΡΕΨΟΥ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ. Ίσως να ακούγεται περίεργο ειδικά αφού θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου αλλά έτσι θα τα βοηθήσεις να μακρύνουν. Κουρεύοντας λίγα εκατοστά κάθε μήνα τα βοηθάς να «αναπνεύσουν» και να μακρύνουν πιο γρήγορα και πιο υγιή.