Ο ποιητής Ηλίας Γκρής απόψε στην Πάτρα

στο χώρο πολιτισμού Επίκεντρο

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 7 μμ στο χώρο πολιτισμού Επίκεντρο, έναν από τους πιο σημαντικούς ποιητές της «γενιάς του ’70», τον Ηλία Γκρή. Δεκατρία χρόνια μετά την ποιητική συλλογή του «Αλφειός Πρόγονος» (2005), επιστρέφει με πενήντα πέντε ποιήματα κατασταλαγμένης ωριμότητας, κλείνοντας πλέον σαράντα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ποίηση.

Πρόκειται για τη συλλογή «Σαν άλλος Οιδίποδας» η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη. Την εκδήλωση εκτός από τον εκδοτικό οίκο, διοργανώνουν το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό «Διαπολιτισμός» και το «Γραφείον Ποιήσεως».

Για τη συλλογή, τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο ποιητής και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σωτήρης Π. Βαρνάβας, ο  συγγραφέας και φιλόλογος Γιάννης Η. Παππάς, η φιλόλογος, δρας Κοινωνιολογίας Μίνα Πετροπούλου, και ο ποιητής και εκπαιδευτικός Αντώνης Δ. Σκιαθάς. Θα συντονίσει και θα προλογίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κώστας Μπουλμπασάκος. Ποιήματα του Ηλία Γκρή θα διαβάσει η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά και η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρία Καλιαμβάκου.

Συμμετέχει η Χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών Canto experimental.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ