Η σύγχρονη όπερα "Μάρνι" σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Νέα Υόρκη, στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου στο Ρίο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συνεχίζει ως γνωστόν και φέτος για 8η χρονιά τη διοργάνωση και στην Αχαική πρωτεύουσα του προγράμματος των μεταδόσεων παραστάσεων της φημισμένης Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, «The Met: Live in HD», τον παγκοσμίως μεγαλύτερο πάροχο εναλλακτικού κινηματογραφικού προγράμματος με τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας, σε ζωντανή αναμετάδοση.

Για τη νέα σεζόν 2018-2019 η πρώτη απευθείας μετάδοση παράστασης από τη σκηνή της Metropolitan Opera, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο ήταν με την όπερα «Αΐντα» του Τζιουζέπε Βέρντι, και ακολουθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 19.55 η live αναμετάδοση της σύγχρονης όπερας «Μάρνι» του Νίκο Μύλι.

Διευθυντής ορχήστρας είναι ο Robert Spano ενώ η σκηνοθεσία είναι του Michael Mayer. Το λιμπρέτο είναι του Nicholas Wright.

Την κεντρική ηρωίδα Μάρνι ερμηνεύει η Isabel Leonard ενώ παίζουν ακόμα οι Janis Kelly, Christopher Maltman, Denyce Graces, Lestyn Davies, κ.α.

Η συγκεκριμένη όπερα έχει βασιστεί στην γεμάτη σασπένς ομότιτλη ταινία του μετρ του τρόμου και της αγωνίας Άλφρεντ Χίτσκοκ. Στην ταινία του 1964 έπαιζαν η Τίπι Χέντρεν και ο Σον Κόνερι. Ο Christopher Maltman υποδύεται τον εκβιαστή σύζυγο της Μάρνι ενώ η περίφημη μέτζο σοπράνο Ντενίς Γκρέιβς ερμηνεύει το ρόλο της μητέρας της Μάρνι. Η παράσταση είναι μία σύμπραξη και συμπαραγωγή με την English National Opera όπου και είχε αρχικά ανέβει πέρυσι.

Η επόμενη παράσταση θα είναι πάντα με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, στις 15 Δεκεμβρίου η «Λα Τραβιάτα» του Τζιουζέπε Βέρντι.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από την Κινηματογραφική Λέσχη στις προβολές της Δευτέρας στα Odeon Veso Mare, στο γραφείο της Λέσχης κατά τις ώρες της λειτουργίας του (Εμπορικό Κέντρο Κόλλα, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου Α', Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 11-2 το πρωί, τηλ. 693.6177790) και στο Συνεδριακό πριν τη μετάδοση.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ (για μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, φοιτητές, παιδιά, ανέργους) και 15 ευρώ (κανονικό). Οι μεταδόσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντέννα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ