Τι δηλώνουν οι τέσσερις πρώην υπουργοί που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΣΑΛΜΑΣ

Απάντηση μέσω της εφημερίδας τα "ΝΕΑ'' δίνουν οι τέσσερις εκ των πέντε πρώην υπουργών που σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης δεν θα γίνει για την Υγεία, γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει. Και αυτό διότι η εξεταστική επιτροπή αποδείχθηκε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο. Άρα πόρισμα από αυτή την εξεταστική που να καταλήγει σε προσωποποιημένες ευθύνες δεν μπορεί να υπάρξει, αφού όλες οι διερευνηθείσες υποθέσεις έχουν ξεκαθαριστεί. Αλλά και όσον αφορά τα φερόμενα ποινικά αδικήματα, ακόμα και αν ενδεχομένως η πλειοψηφία να αναφερθεί για το καθένα από αυτά στην απιστία, που είναι το πιο αφηρημένο, η ίδια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην υπόθεση του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Novartis έχει αποφανθεί ότι η απιστία είναι παραγραφέν αδίκημα. Δεν μπορεί να είναι παραγραφέν για τον Κουρουμπλή και να μην είναι για τους άλλους. Με λίγα λόγια, δεν θα κάνουν προκαταρκτική γιατί δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό. Πρόκειται για γελοιότητες γελοίων προσώπων.

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι θέλουν την πολιτική εξόντωσή μου. Όμως η στοχοποίησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τίτλο τιμής για μένα. Για την υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι η τροπολογία που είχε περάσει επί των ημερών μου στο Υπουργείο Υγείας συνέβαλε στην ιδιωτικοποίηση που έκαναν επόμενες κυβερνήσεις και ότι αυτό ήταν κακό. Δεν βλέπουν όμως ότι έτσι στάθηκε το Ερρίκος Ντυνάν στα πόδια του και σήμερα μπορούν να το ξαναπουλήσουν είτε να το αναλάβει το Δημόσιο. Είναι τίτλοι τιμής, λοιπόν τα όσα λένε, παρότι με θυμώνουν και με εξοργίζουν. Με τη στοχοποίησή μου όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν τη σχέση μου με τον λαό. Ίσως να είμαι ο πιο στοχοποιημένος από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης επειδή ασκώ σκληρή αντιπολίτευση, όχι όμως άδικη. Όσες επιθέσεις και να εξαπολύσουν εναντίον μου, θα επαναλάβω τη φράση μου: τους έχω για πρωινό.

Μάκης Βορίδης: Αναμένω την κατεύθυνση που θα πάρει το πόρισμα της πλειοψηφίας. Στην παρούσα φάση δεν επιθυμώ να πω κάτι περισσότερο. Θα τα συζητήσουμε όλα στην ώρα τους και προσηκόντως.

Μάριος Σαλμάς: Δεν με αφορά, διότι δεν ήμουν καν αντικείμενο της έρευνας που διενήργησε η Εξεταστική Επιτροπή. Δεν κατηγορήθηκα για κάτι. Και για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για ευθύνες κάποιου υπουργού πρέπει να έχει προηγηθεί κάποια κατηγορία και διερεύνηση. Για εμένα δεν υπήρξε καμία κατηγορία και η Εξεταστική Επιτροπή δεν εξέτασε κανένα θέμα που να αφορά την πεντακάθαρη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας. Συνεπώς δεν αναμένω κανένα πόρισμα που να με αφορά. Μάλιστα, εγώ ο ίδιος ζήτησα να διαφωτίσω την Επιτροπή, η οποία δεν ερευνούσε ευθύνες δικές μου για τις αρθροσκοπήσεις. Ως εκ τούτου, είναι αστειότητες τα περί ευθυνών μου στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Θυμίζω ότι έχω καταθέσει ενόρκως, που δικονομικά σημαίνει για όσους γνωρίζουν ότι δεν μπορώ να είμαι κατηγορούμενος. Οι αρθροσκοπήσεις έγιναν το 2015-2016 επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έγιναν επί θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας το 2012-2013. Αν λοιπόν θεωρεί η Επιτροπή ότι ήταν υπερκοστολογημένες, ας ρωτήσει τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν είναι δική μου υπόθεση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης