Δημοτικές εκλογές: Οι δύο συνεργάτες που έγιναν...εχθροί- Η μάχη στα Καλάβρυτα ξεκίνησε νωρίς...

Μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το Δήμο Καλαβρύτων του πρώην βουλευτή Θανάση Παπαδόπουλου, ήλθε η απάντηση του Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά!

Όπως όλα δείχνουν οι προεκλογικές κόντρες ξεκίνησαν νωρίς νωρίς στα Καλάβρυτα , με φόντο τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.  

Δύο πρώην συνεργάτες θα βρεθούν πλέον σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο.

Μια πολιτική φιλία ετών διαλύεται, με φόντο ποιος θα τερματίσει πρώτος στο νήμα των δημοτικών εκλογών.

Η αλλαγή σκυτάλης

Ο  Θανάσης Παπαδόπουλος εκλεγμένος Δήμαρχος από το 2006, αποφασίζει το 2009 να αποχωρήσει από το Δημαρχείο, διεκδικώντας έδρα στην Βουλή, κάτι που πέτυχε. Τότε ο Γιώργος Λαζουράς  ήταν ήδη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος από το 2006.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, εκλέγεται από τη δημοτική ομάδα (μετά την αποχώρηση Παπαδόπουλου) Δήμαρχος Καλαβρύτων. Κατόπιν ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 , επανεκλέγεται όπως και το 2014. Μάλιστα στις αναμετρήσεις αυτές έχει συμπαραστάτη και σύμμαχο τον Θανάση Παπαδόπουλο (στην αναμέτρηση του 2014 είχε αντίπαλό του τον Δημήτρη Κατσικόπουλο).

Η κόντρα ξεκίνησε…

Τώρα οι δύο άνδρες θα βρεθούν απέναντι και μάλιστα αφήνοντας αιχμές ο ένας για τον άλλο, από τις πρώτες τους ανακοινώσεις.

Ο πρώην βουλευτής στην ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του μίλησε για την ανάγκη  να υπάρξουν «νέες ιδέες για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας, με κύρια χαρακτηριστικά τη χρηστή διοίκηση και την αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων…».

Η απάντηση του Γιώργου Λαζουρά έκανε αναφορά σε …καθένα που έχει δικαίωμα να βάζει υποψηφιότητα σε …όσες εκλογές βλέπει μπροστά του !

Ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του κάνει λόγο για τον αγώνα που έδωσε μέσα στην οικονομική κρίση και όχι …στην περίοδο των  «παχιών αγελάδων», αφήνοντας αιχμές για το διάστημα της δημαρχίας του Θανάση Παπαδόπουλου.

Όπως όλα δείχνουν οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες θα δώσουν σκληρή μάχη για την επικράτηση και από το «οπλοστάσιό» τους θα βγάλουν όλα τα όπλα τους…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ