Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής η Ζάκυνθος για το επόμενο κρίσιμο 48ωρο

Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής κηρύσσεται το νησί για το επόμενο κρίσιμο 48ωρο και αυτή ήταν η απόφαση στην οποία κατέληξε η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, της ειδικής γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, του προέδρου  του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στο νησί μας βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης και ο Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα το φαινόμενο εξελίσσεται ικανοποιητικά και αυτό που αναμένεται είναι η εκδήλωση σεισμού της τάξεως των 5,8 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εξέλιξη που σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθώς πρόκειται για δόνηση 300 μικρότερη από αυτή που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Σημειώνεται ακόμη πως σύμφωνα με τον κ. Ταφύλλη, το νησί μας και ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασαν παραδειγματικά στο φαινόμενο.

Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού  ένας προς έναν οι εκπρόσωποι των φορέων πήραν το λόγο αποτυπώνοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατεί μετά το σεισμό. Η ανταπόκριση των κτηρίων κρίνεται ικανοποιητική πέρα από μεμονωμένες επιφανειακές ζημιές, ενώ υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεων σε Κρυονέρι , Παναγούλα αλλά και το Κάστρο της Μπόχαλης.

Η ζημιά στο Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια περιορίζεται ευτυχώς σε ένα μικρό τμήμα κοντά στην είσοδο, ενώ κλιμάκιο μηχανικών του ΥΕΝ θα αποτυπώσει την καθίζηση στο λιμάνι. 

http://ermisnews.gr

Διαβάστε επίσης