Πάτρα: Απόψε παρουσιάζεται η συλλογή διηγημάτων του Θάνου Αθανασόπουλου "Τα Χρυσόψαρα"

Απόψε Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 μετά τις 20.30 παρουσιάζεται σε εκδήλωση στο καφέ μπαρ Ποπ Χορν στο πάνω μέρος της οδού Κολοκοτρώνη στην Πάτρα, το βιβλίο «Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα» του Θάνου Αθανασόπουλου, μια συλλογή ανεκδιήγητων διηγημάτων που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πικραμένος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μιράντα Βατικιώτη, υποψ. διδ. θεατρολογίας – συγγραφέας, η Ελένη Φυσέκη, ηχολήπτρια – συγγραφέας και η Κατερίνα Σαμψώνα, κριτικός βιβλίου – συγγραφέας.

Το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον συγγραφέα, να συνομιλήσει μαζί του και να βρει το βιβλίο που πρέπει να έχει διαβάσει φέτος. Η γάτα του εξωφύλλου απειλεί τα χρυσόψαρα για τη ζωή τους, αλλά κλείνει και το μάτι στον αναγνώστη, πως θα πεθάνει από τα γέλια… Μην το χάσετε!

Ο συγγραφέας Θάνος Αθανασόπουλος έχει γεννηθεί το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001 ζει στην Ολλανδία, όπου αποφεύγει συστηματικά να εργάζεται, επιβιώνοντας ως μουσικός και καθηγητής σαξοφώνου.

Από το οπισθόφυλλο:

Μουσική.

Μουσικοί.

Εργάτες.

Η Λίτσα. Άλλες Λίτσες.

Μπαρ και περίπτερα.

Θερμοσίφωνες και γυψοσανίδες.

Εγκληματίες, τζογαδόροι, φαντάσματα,

γοργόνες και χρυσόψαρα.

Φαντάροι και αξιωματικοί.

Γητευτές κουνουπιδιών και πωλητές λύσεων.

Καριερίστες κι αλκοολικοί.

Ένα αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα από ιστορίες που υφαίνουν σελίδα τη σελίδα τη βεβαιότητα στον αναγνώστη ότι, τελικά, δεν υπάρχει κανένα νόημα.

Μια συλλογή ανεκδιήγητων διηγημάτων, μια συλλογή ανεκδιηγημάτων.

*Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 24/10 στην Αθήνα, στο Afrikana jazz bar.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ