Γαλλία: Διάρρηξη στα γραφεία της Miss France – Έκλεψαν 40 ιστορικά φορέματα

Διάρρηξη στην έδρα των καλλιστείων Miss France, στα προάστια του Παρισιού, πραγματοποίησαν άγνωστοι, που έκλεψαν 40 πολυτελή φορέματα με τα οποία διαγωνίστηκαν Γαλλίδες καλλονές. 

Η ανακοίνωση της κλοπής έγινε από την πρόεδρο της επιτροπής Miss France, γνωστή και ως «κυρία με το καπέλο Ζενεβιέβ ντε Φοντενέ. 

«Ένα μέρος της ζωής μου χάθηκε. Ένα μεγάλο μέρος του θεσμού των καλλιστείων για τη Μις Γαλλία έκανε φτερά. Είμαι πολύ λυπημένη. Είναι απίστευτο ότι εκλάπησαν τόσο βαριά φορέματα. Αυτή η διάρρηξη είναι μαχαιριά στην καρδιά», δήλωσε η Ζενεβιέβ ντε Φοντενέ, που ηγείτο του θεσμού έως το 2002 και σήμερα είναι 86 ετών. 

Τα φορέματα ήταν κυρίως νυφικά, που φορέθηκαν στα καλλιστεία και στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο με το διαμέρισμα της ντε Φοντενέ., που είχε γνωρίσει το 1952 τον πρόεδρο της διοργάνωσης των καλλιστείων για τη Μις Γαλλία Λουί Πουαρό ντε Φοντενέ, τον οποίο παντρεύτηκε και ανέλαβε η ίδια τη διεύθυνση της Επιτροπής Μις Γαλλία το 1981 μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Το 2002 ο όμιλος οπτικοακουστικών παραγωγών Endemol, ευρωπαϊκός κολοσσός του τηλεριάλιτι, πήρε τον έλεγχο της εταιρίας, του εμπορικού σήματος Miss France και του διαγωνισμού, που μεταδίδεται αποκλειστικά από το γαλλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η ιστορική Επιτροπή Μις Γαλλία παραμένει στα χέρια της ντε Φοντενέ.