Ευρήματα «Ψυχώ» στην υπόθεση Κασόγκι

Σκηνές θρίλερ θυμίζουν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για εντοπισμό τμημάτων του σώματός του με εμφανή σημάδια έντονης βίας.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο δικές του πηγές, ανέφερε ότι τμήματα του σώματος του Κασόγκι βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας, έντονα κατακρεουργημένα.

Νωρίτερα, ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ φέρεται να δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η τουρκική αστυνομία βρήκε δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε σε ένα όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι η μια ομάδα Σαουδαράβων συνόδευε τους Τούρκους ερευνητές, την ώρα που διεξήγαγαν την έρευνα στον χώρο στάθμευσης όπου εντοπίστηκε το όχημα, στη συνοικία Σουλτάνγκαζι χθες.

Στον ιστότοπό του το CNN Turk αναφέρει ότι οι ερευνητές βρήκαν έναν υπολογιστή και έγγραφα εντός του οχήματος, που όπως λένε ανήκουν στον Κασόγκι.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ