Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι: "Δεν μπορώ να αναπνεύσω, βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου"

ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία

Η αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ξέσπασε σε κλάματα, όταν εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να τιμήσουν την μνήμη του.

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια του Κασόγκι."Δεν μπορώ να αναπνεύσω... Βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου, είμαι κλειστοφοβικός".

Ο φόνος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ο οποίος αρχικά υπήρξε σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας του και έπειτα έγινε σφοδρός επικριτής της, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας που σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα στοχευμένο χτύπημα.

Ο δημοσιογράφος Nazif Karaman της Sabah αποκάλυψε στο Αl Jazeera, ότι ο φόνος σύμφωνα με τα ηχητικά που έχουν καταγραφεί, κράτησε περίπου επτά λεπτά.

Σύμφωνα με τον Karaman, κάλυψαν το πάτωμα με σακούλες πριν διαμελήσουν το σώμα του. Η διαδικασία τους πήρε περίπου 15 λεπτά και επικεφαλής ήταν ο Salah al-Tubaigy, επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Διαβάστε επίσης