Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού

Σε κάποια, ενδεχομένως, να μην πάει ο νους σας

Υπάρχουν τα προφανή σημεία ή αντικείμενα του σπιτιού, που όλοι ξέρουμε ότι είναι βρώμικα και φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε τακτικά. Όπως για παράδειγμα, η λεκάνη της τουαλέτας ή ο πάγκος της κουζίνας.

Κι, όμως, μέσα στο σπίτι υπάρχουν σημεία, ακόμη και αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι περισσότερο βρώμικα από τα προφανή. Μάλιστα, στην επιφάνειά τους «φιλοξενούν» ακόμη κι εκατομμύρια βακτήρια, που τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Οι πετσέτες της κουζίνας

Θεωρούνται το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού, αφού βάσει ερευνών, «φιλοξενούν» κατά προσέγγιση γύρω στα 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας.

Η επιφάνεια κοπής

Από τα πιο βρώμικα αντικείμενα είναι και η επιφάνεια που κόβουμε το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σύμφωνα με τις έρευνες, «φιλοξενεί» 200 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η επιφάνεια κοπής είναι πηγή μόλυνσης, λόγω της επαφής της με το ωμό κρέας, που ως γνωστόν αποτελεί πηγή βακτηρίων.

Το τηλεκοντρόλ

Επίσης, από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού, τα οποία θα πρέπει συχνά να απολυμαίνουμε, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά, που συνήθως το βάζουν στο στόμα τους. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Virginia, το τηλεκοντρόλ είναι η τέλεια εστία για ανάπτυξη μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, επειδή το χρησιμοποιούμε συχνά και κυρίως, το πιάνουν πολλά χέρια.

Το πληκτρολόγιο

Επειδή, συνηθίζουμε να τρώμε πάνω από τον υπολογιστή καθώς δουλεύουμε, τα ψίχουλα που πέφτουν στο πληκτρολόγιο, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων.

Το τηλέφωνο

Είτε πρόκειται για σταθερό τηλέφωνο είτε για κινητό, είναι το ίδιο βρώμικα και πηγές μόλυνσης, ακόμη και ιώσεων, λόγω της επαφής με το πρόσωπο, τη μύτη ή τα μάτια. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα κινητά φιλοξενούν πολλά βακτήρια, αφού λειτουργούν ως «παγίδες» για τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

Η οδοντόβουρτσα

Ενδεχομένως, να μη σας πηγαίνει το μυαλό, αλλά η οδοντόβουρτσα μπορεί να γίνει εστία μικροβίων και άρα επικίνδυνη για την υγεία. Για να την προστατέψετε, θα πρέπει να την έχετε κλειστή με καπάκι και μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας, επειδή κάθε φορά που πατάμε το καζανάκι, εκτινάζονται μικροοργανισμοί και μικρόβια. Κι αν η οδοντόβουρτσα βρίσκεται κοντά σε αυτό, μπορούν εύκολα να κολλήσουν πάνω της.

Οι πετσέτες του μπάνιου

Και οι πετσέτες μπάνιου είναι η τέλεια εστία για να αναπτυχθούν μικρόβια. Οι υγρές πετσέτες που μένουν στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου αποτελούν μέρος ανάπτυξης των μικροβίων, ενώ όταν σκουπιζόμαστε μεταφέρουμε νεκρά κύτταρα πάνω σε αυτές, που χρησιμεύουν στα βακτήρια ως… τροφή.  Γι’ αυτό, θα πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες πολύ συχνά, να τις πλένετε σε μεγάλους βαθμούς και τις μεγάλες του μπάνιου, μετά από κάθε χρήση να τις απλώνετε έξω να στεγνώσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ