Πάτρα: Δύο παραστάσεις του έργου "Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" για τους μαθητές

Ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη 16/10/2018 οι παραστάσεις της παιδικής θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ "Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Η όμορφη παράσταση, τη διασκευή του κειμένου της οποίας έχει επιμεληθεί η γνωστή ηθοποιός Άντρη Θεοδότου και τη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Δεγαίτης, ήδη παίζεται τις καθημερινές για τα σχολεία με μεγάλο μάλιστα ενδιαφέρον από τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Δίνονται 2 παραστάσεις στις 9 και στις 11 το πρωί ενώ για το ευρύτερο κοινό προγραμματίζονται παραστάσεις τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην πρεμιέρα της παράστασης είχε έρθει και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το οποίο και συμπράττει ως συμπαραγωγός στο ανέβασμα του έργου "Το Φάντασμα του Κάντερβιλ". Μάλιστα όπως μάθαμε, ο κ. Γιοβανίδης που αγαπά πολύ την Πάτρα και έχει συνεργαστεί σε παραστάσεις του εδώ ΔΗΠΕΘΕ, πρότεινε να φέρει ως μετάκληση αργότερα μέσα στη σαιζόν την παράσταση που ετοιμάζει για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο Όσκαρ Γουάιλντ στο «Φάντασμα του Κάντερβιλ» με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά και για την διαχείριση του φόβου φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του.

Συντελεστές :

Διασκευή κειμένου - Άντρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία - Δημήτρης Δεγαίτης.

Σκηνικά –κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη.

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κίνηση : Μαρίζα Τσίγκα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Σωτηρία Τσιάτα.

Παίζουν οι: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων- Κρατήσεις: 2610 273613

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ