Πάτρα: Ο δήμος για τη "βύθιση" υπηρεσιακού οχήματος στο Μονοδένδρι - "Αν δεν μας αφήσουν να παρέμβουμε θα συμβούν κι άλλα..." - Σοβαρό της πρόβλημα της διάβρωσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

"Δεμένα" τα χέρια του δήμου Πατρέων, σχετικά με την παρέμβαση που πρέπει να γίνει στον παραλιακό δρόμο του Μονοδενδρίου, προκειμένου να μη δούμε άλλες εικόνες σαν αυτή το πρωί με τον δρόμο να έχει υποχωρήσει από τη διάβρωση και το όχημα του δήμου...να βρίσκεται μέσα! 

Όπως έγραψε το πρωί το tempo24.news Η σκουπα του Δήμου, εγκλωβίστηκε όταν και ενώ διερχόταν από την παραλιακή στο Μονοδένδρι, άνοιξε το οδόστρωμα. Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο για ένα πιο βαρύ όχημα. 

"Βύθιση" Σκούπας του Δήμου - Υποχώρησε δρόμος στο Μονοδένδρι - Στα κάγκελα οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο δήμος Πατρέων, αργότερα ανακοίνωσε: "Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών, σάρωθρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου «βυθίστηκε», καθώς τμήμα της παραλιακής οδού στο Μονοδένδρι υποχώρησε λόγω της διάβρωσης από τη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν ακόμα δρόμο, που το Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία, θεωρεί αιγιαλό και απαγορεύει κάθε παρέμβαση από τον Δήμο.

Μάλιστα, ανάλογες παρεμβάσεις στις παραλιακές οδούς του Ρίου, τους προηγούμενους μήνες θεωρήθηκαν παράνομες και επιβλήθηκε πρόστιμο στο Δήμο.

Η Κτηματική Υπηρεσία ως διαχειριστής του αιγιαλού και της παραλίας, με την απαγόρευση στο Δήμου να συντηρεί τους παραλιακούς δρόμους, έχει την ευθύνη να λάβει όλα τα μέτρα αποτροπής ατυχημάτων που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβούν.

Σε διαφορετική περίπτωση να επιτρέψει την άμεση παρέμβαση του Δήμου σε όλες τις αναγκαίες περιπτώσεις".