Αχαΐα: Τί θα γίνει με το επικίνδυνο γεφύρι στις Αλυκές; ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιες είναι οι προτάσεις του Συλλόγου

Πέντε μήνες μετά από το περιστατικό που έγινε εφιάλτης για τις Αλυκές και το επικίνδυνο γεφύρι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί. Ήταν ένα απόγευμα, όταν τα παιδιά του χωριού έπαιζαν και το γεφύρι υποχώρησε. Ευτυχώς κανένα παιδί δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από θαύμα δεν εγκλωβίστηκαν κάτω από τσιμέντο. Η δημοσιογράφος Βίκυ Δρακούλη, φωτογράφισε το γεφύρι όπως είναι σήμερα. Όπως της μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής, είχαν μπει μετά το ατύχημα κάποια κιγκλιδώματα, ώστε να μην προσεγγίζει κάποιος το σημείο, αλλά απομακρύνθηκαν για να χρησιμοποιηθούν αλλού. Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, πριν υποχωρήσει και το υπόλοιπο τμήμα και πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδο. 
«Πριν από μήνες κινδύνευσαν μικρά παιδιά.Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο. Υποσχέσεις και «θα», πολλά. Τίποτα δεν έγινε από τότε και τώρα η δημοτική αρχή λέει πως δεν έχει χρήματα. Για το χριστουγεννιάτικο χωριό των 18.000 ευρώ με την μηδέν επισκεψιμότητα όμως, είχε και παρά είχε!», τόνισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάκης Κουνάβης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΩΝ

Ο σύλλογος Αλυκών έχει έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου για το θέμα αυτό, αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα του χωριού. «Πρόκειται να ενταχθεί έργο στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, όπως μας είπε ο δήμαρχος, που θα αφορά ειδική σιδεροκατασκευή, όμως η δική μας η πρόταση απέχει πολύ αυτή του δήμου. Γιατί εκτιμούμε μια τέτοια κατασκευή δεν θα λύσει το πρόβλημα, του νερού, της δυσοσμίας και των κουνουπιών», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκών Νίκος Χαλιώτης μιλώντας στο tempo24.gr. Και προσθέτει: «Υπάρχει καθυστέρηση σε ότι αφορά την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να επισπεύσει καταστάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων του χωριού»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ