Πάτρα: Με Γιώργο Ρώρο, εκτός απροόπτου, ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές

μετα τις αναζητήσεις προσώπων- "αγνωστος χ" η ουρανια Μπίρμπα

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας φαίνεται να είναι τελικά το πρόσωπο στο οποίο καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη στις δημοτικές εκλογές, για το Δήμο Πατρέων.

Μετά από πολλές αναζητήσεις και συζητήσεις με πρόσωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας και με δεδομένο ότι ο χρόνος αρχίζει να πιέζει ασφυκτικά δείχνει να προτιμά ένα στέλεχος από τον χώρο του, που έχει διαγράψει πολυετή συνδικαλιστική πορεία.

Αλλωστε είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του βουλευτή του κόμματος και επικεφαλής στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της ΡΑΠ, Κώστα Σπαρτινού, για να μην φθάσουν «στο παρά πέντε», καθώς το 2014 η επιλογή του είχε γίνει δύο μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό, καθώς δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαδικασίες στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης, που δεν απαρτίζεται μόνο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λύση Αϊβαλή

Η λύση του Προέδρου του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή, μέχρι πρότινος φάνταζε ιδανική για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι θα «διεμβόλιζε» πολιτικούς χώρους …ναυάγησε όμως στα «βράχια» του ΚΙΝΑΛ, απ΄ όπου προέρχεται ο κ. Αϊβαλής . Μιας και το κόμμα δεν συναινούσε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όταν λοιπόν το όνομα του Γιώργου Ρώρου «έπεσε» στο τραπέζι αποτέλεσε για αρκετούς την λύση στο αδιέξοδο που διαφαινόταν. Με δεδομένο ότι μπορεί να επιδιωχθούν συνεργασίες με παρατάξεις όπως του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου (που δεν θα είναι υποψήφιος), αλλά και του πρώην Δημάρχου Γιάννη Δημαρά. Αν και στελέχη της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» υιοθετούν πλέον την πρόταση της αυτόνομης καθόδου.

Η στάση της Ουρανίας Μπίρμπα

Στο μεταξύ «άγνωστος Χ» παραμένει η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, που ήταν πρώτη σε ψήφους και αυτή που άτυπα είχε αναλάβει τα ηνία της παράταξης μετά την αποχώρηση του Κώστα Σπαρτινού, παρότι προέρχεται από άλλον πολιτικό οργανισμό (ΕΑΜ). Κι αυτό γιατί δείχνει «χολωμένη»  με τις τελευταίες εξελίξεις και όπως αναφέρουν πληροφορίες θα περιμένει τις συνεδριάσεις της ΡΑΠ για να τοποθετηθεί.

Πάντως , όπως ομολογούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει οι όποιες εκκρεμότητες, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος πολιτικός χρόνος για την συγκρότηση ψηφοδελτίου, αλλά και ενδεχομένων συνεργασιών…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ  

Διαβάστε επίσης