Κορινθία: Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιοδεία στον Νομό Κορινθίας πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από το Βραχάτι και τον ποταμό Ζαπάντη ο οποίος πρόσφατα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στην περιοχή. Στην επίσκεψη του στο Βραχάτι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με προβληματικές υποδομές της περιοχής αλλά και να δει από κοντά τις σημαντικές φθορές που έχουν υποστεί καταστήματα και σπίτια. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ν.Δ., σε ένα συμβολαιογραφείο του ανέφεραν πως τελευταία στιγμή κατόρθωσαν να διασώσουν σημαντικά δημόσια έγγραφα που χρονολογούνται ακόμη και από το 1850. Στις συνομιλίες του με τους κατοίκους του χωριού, υπήρξαν και παράπονα για τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια, βρέθηκε σε καφενείο του χωριού Ευαγγελίστρια όπου συνομίλησε με κατοίκους. Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Κιάτο όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Σε δήλωση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα επισημαίνοντας ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η Νέα Δημοκρατία όπως επίσης ότι είναι και μία επιλογής νίκης. Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας που συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του, τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη  στο πρόσωπο του.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού περιηγήθηκε στο Κιάτο, μίλησε με  κατοίκους και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε την επόμενη στάση του στο χωριό Μελίσσι, που επίσης επλήγη από τις πλημμύρες και συνομίλησε με κατοίκους. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε  βιοτεχνία χαρτικών στο Ξυλόκαστρο η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια έκανε βόλτα στην πόλη του Ξυλοκάστρου, όπου ήπιε καφέ με κατοίκους. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στο Δερβένι, όπου επισκέφθηκε τα σημεία στα οποία εκτελούνται έργα κατά της διάβρωσης των ακτών και συνομίλησε με τους πολίτες σε τοπικό καφενείο.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, καταλογίζοντάς του πως δεν ήρε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν τον Ιούλιο η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας, με ένα ετερόκλητο δίδυμο το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν λίγες μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.