Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: «Τη θέλανε σκοτωμένη γιατί δεν τους έκανε τα κέφια»

Τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της κόρης του ψάχνει ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια τον Οκτώβριο του 2017 από τον Μανώλη Σοροπίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Κώστας Ζέμπερης τονίζει ότι από το πρώτο λεπτό ήταν σίγουρος ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με τη δουλειά της στην Εφορία.

«Ο μόνος λόγος που δεν έχω σηκώσει όπλο είναι γιατί αν πάω φυλακή θα μάθω τη μισή αλήθεια για το παιδί μου. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι το παιδί το σκότωσαν από τη δουλειά. Μου είχε πει, μπαμπά με απειλούν σχετικά με υποθέσεις και της είπα παραιτήσου και φύγε στο εξωτερικό», είπε.

«Είναι ένα βουνό αυτό, δεν σηκώνεται. Καλύτερα να είχα πεθάνει παρά να το δω αυτό. Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι σκότωσαν το παιδί γιατί δεν τους έκανε τα κέφια, γιατί δεν χρηματιζόταν. Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του ανακριτή που μου είχε πει: Κε Ζέμπερη, είναι τιμή σας που είστε πατέρας της Δώρας…»

«Είπαν ψέματα στη δουλειά της»
«Στη δουλειά της είπαν ψέματα, ότι είχε δήθεν μικρές υποθέσεις. Είχε και πολύ μεγάλες υποθέσεις, υποθέσεις εκατομμυρίων. Ήταν σε μεγάλη Εφορία, εφοπλιστών και πλοίων. Εκεί υπάρχουν μεγάλες υποθέσεις. Αλλά αποκλείεται να προέρχεται και από μικρές υποθέσεις; Όλα πρέπει να διερευνηθούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, δεν προέκυψε κάποια σύνδεση του δράστη με άλλα πρόσωπα που διέταξαν τη δολοφονία της 32χρονης. 

Ωστόσο, ο Κώστας Ζέμπερης είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια. 

«Δεν θα αφήσω πέτρα που να μην σηκώσω ώστε να μάθω ποιος σκότωσε το παιδί. Ο δράστης είπε ότι τον πλήρωσαν, είπε ονόματα. Η Δώρα κάποια στιγμή πήρε τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια της και μου είπε όλοι οι βρικόλακες είναι εδώ μέσα και όλα τα κλεμμένα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι η υπόθεση πρέπει να πάει σε οικονομικό ανακριτή. Δεν ρίχνεις 14 μαχαιριές για να πάρεις μια τσάντα, ρίχνεις δύο χαστούκια και την παίρνεις. Τη θέλανε σκοτωμένη. Ή κάτι είδε στη λίστα που δεν έπρεπε να δει ή από κάποιο πρόστιμο που έκοψε μέσα από τη λίστα».

«Αυτό που ζητάω είναι να γίνουν έρευνες. Ο δράστης δεν ήταν μόνος του, είχε κι άλλους μαζί του. Το dna που βρέθηκε στα νύχια της, ποιανού είναι; Τι έγινε με την τσάντα της; Να βγουν να μιλήσουν, έστω κι ανώνυμα. Η Δώρα έπρεπε να είχε γεννηθεί άντρας, τόσο ακέραιη ήταν...»

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας
Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε από τον 58χρονο Σοροπίδη τον Οκτώβριο του 2017 με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο το σώμα.

Ο Σοροπίδης είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις αρχές για θέματα με ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις. Στην ομολογία του στους αστυνομικούς παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη Δώρα για ένα κινητό, που πούλησε για λίγα μόλις ευρώ σε κατάστημα της Ομόνοιας.

Το βίντεο από τη στιγμή της πώλησης είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Ο 58χρονος, λίγο καιρό αργότερα ανακάλεσε την αρχική του ομολογία και επέρριψε την ευθύνη σε άλλα πρόσωπα, μιλώντας για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Πριν από λίγο καιρό το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δράστη για ανθρωποκτονία και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Πηγή: Star

Διαβάστε επίσης