Υπόθεση Ζέμπερη: Τέλος στην αντιδικία της οικογένειας με τον ιερέα του νεκροταφείου

Μετά τις ύβρεις, τις χειροδικίες και τις μηνύσεις, με «φόντο» τον χαμό της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ενώπιον του δικαστηρίου, ήρθε η… αμοιβαία συγχώρεση! Παρά τις βαριές κατηγορίες που είχαν ανταλλάξει η μητέρα και η αδελφή της άτυχης Δώρας με τον ιερέα του νεκροταφείου, όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 33χρονη εφοριακός, σήμερα έδωσαν όλοι τα χέρια!

Ύστερα από την προτροπή του εισαγγελέα της έδρας, η διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη και του ιερέα, έληξε, με τις δύο πλευρές να δίνουν αμοιβαίες εξηγήσεις, ανακαλώντας τις εκατέρωθεν μηνύσεις τους.

Ο ιερέας κατηγορούσε μητέρα, κόρη και μια οικογενειακή φίλη τους ότι τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια, ενώ η άλλη πλευρά απαντούσε πως ο παπάς της καθύβρισε και τις χτύπησε.

«Εγώ ήμουν φτωχιά  γυναίκα και θέλει να μου πάρει λεφτά. Ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός» ανέφερε αρχικά στο δικαστήριο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Λίγο αργότερα, το περιστατικό -οπως το έζησε η ίδια- περιέγραψε η αδελφή της 33χρονης εφοριακού, που υποστήριξε ότι ο παπάς επιτέθηκε στη μητέρα της και για τον λόγο αυτό του έριξε σπρέι στα μάτι. «Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, παίζουν κομπολόι, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμο και να μην αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» ανέφερε.

Ο ιερέας από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλά ψεύδη» από την οικογένεια και ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν. «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» εξήγησε ο ιερέας στο δικαστήριο.

Μετά τις απολογίες όλων των εμπλεκομένων, η δίκη διεκόπη για περίπου μία ώρα προκειμένου, όπως ζήτησε  ο εισαγγελέας της έδρας, να προσπαθήσουν οι δύο πλευρές να τα βρουν, κάτι που τελικά έγινε. Επιστρέφοντας στη δικαστική αίθουσα, ανακλήθηκαν οι μηνύσεις και μόνο, η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη καταδικάστηκε για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών η  οποία μετατράπηκε  σε χρηματική προς 2 ευρώ ημερησίως.

«Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε» είπε ο εισαγγελέας της έδρας στη μητέρα της 33χρονης εφοριακού, ενώ απευθυνόμενος στον ιερέα ανέφερε: «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός».

Διαβάστε επίσης