Υποψήφιος δήμαρχος δυτικής Αχαΐας ο Άγγελος Στεργιόπουλος - Φεύγει από Γκοτσούλια - Σκληρή επιστολή προς τον πρώην "σύντροφό" του

διαβάστε αναλυτικά

ΤΗΣ Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα ανακοίνωση – κάλεσμα, λάβαμε από τον δικηγόρο Άγγελο Στεργιόπουλο, ο οποίος όπως έχουμε γράψει, ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη του Διονύση Γκοτσούλια «Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων», μετά την απόφαση της παράταξης να συνεργαστεί με αυτή του Σπύρου Μυλωνά «Όραμα για τη δυτική Αχαΐα».  Ο γνωστός νομικός, δηλώνει επισήμως την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με ανεξάρτητο συνδυασμό και δημοσιεύσει ανοιχτή – επιστολή προς τον Διονύση Γκοτσούλια με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρει τα εξής:  

      Μετά από περισυλλογή και μετά από την 18χρονη αυτοδιοικητική πορεία μου, αναλογιζόμενος το πόσο με έχει αγκαλιάσει και το πόσο με έχει εμπιστευτεί η κοινωνία ως Δικηγόρο αλλά και ως άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, αποφάσισα να κατέλθω στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του έτους 2019 ως επικεφαλής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης.

        Παρότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία Δημαίων-Νέοι Ορίζοντες», που υπηρέτησα με σεβασμό και μαχητικότητα, αποφάσισε και δήλωσε ότι εγκαταλείπει την αυτοδιοικητική του δραστηριότητα και διέλυσε την παράταξη που όλοι εμείς δημιουργήσαμε για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

         ΚΑΛΩ όλους εσάς τους δημότες της δυτικής Αχαΐας να μην υπολογίσουμε οργανωμένα συμφέροντα και όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη μας και τα χωριά μας. Να δουλέψουμε και να δώσουμε ζωή στον τόπο μας. Να δώσουμε ελπίδα στους νέους μας. Γυρίστε την πλάτη στην υποκρισία και στο ψέμα. Πάμε να χτυπήσουμε τα συμφέροντα και τις πολιτικές συναλλαγές. Πάμε να πάρουμε την υπόθεση της περιοχής μας στα χέρια μας. Είμαστε εδώ για να διαλύσουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, πολιτικές συναλλαγές και οργανωμένα συμφέροντα. Δεν υπάρχουν σωτήρες για την περιοχή μας. Υπάρχουμε όλοι εμείς οι πολίτες, που όλοι μαζί θα δουλέψουμε να λύσουμε τα προβλήματα της περιοχής μας, να αναδείξουμε την αξιοκρατία, να χτυπήσουμε την διαφθορά και την αδιαφάνεια που κάποιοι την έχουν σημαία τους.

Επίσης, ο κ. Στεργιόπουλος απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων, Διονύση Γκοτσούλια: 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Άγγελου Στεργιόπουλου, Δικηγόρου, δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

ΠΡΟΣ

Τον κ. Διονύσιο Γκοτσούλια

Αξιότιμε κ.Γκοτσούλια,

Γνωρίζετε, και αν όχι, πρέπει να το μάθετε πως η ειλικρίνεια και η αλήθεια εκτιμούνται ιδιαίτερα από τους ανθρώπους καθώς είναι αρετές και χαρακτηριστικά των καλλιεργημένων ανθρώπων. Πώς όμως εσείς εκτιμάτε τους ανθρώπους; Πώς μετράτε την αξία τους και την ηθική τους δεν το γνωρίζω, αν και είμαι μαζί σας ως συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος και συνεργάτης σας στην αυτοδιοίκηση τέσσερα και πλέον χρόνια. Δεν  πιστεύετε ότι ο σεβασμός ,η πίστη και η ακεραιότητα είναι καλά στοιχεία για να εκτιμούνται σε έναν άνθρωπο; Αλήθεια, εσείς εκτιμάτε τους ανθρώπους που έχουν τέτοια στοιχεία; Αξίζει να τους εμπιστεύεστε ή πρέπει να τους υποτιμάτε και να τους αποδομείτε ανάλογα με τους υπολογισμούς σας και τις προσδοκίες σας; Όχι κ .Γκοτσούλια εγώ δεν είχα ανάγκη ούτε από προστάτες ούτε από χειραγωγούς, έχω την αυτονομία μου στην κοινωνία από την ηλικία των 15 ετών την οποία θέλω να διατηρήσω ακέραιη και κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά.

           Εσείς δεν υπολογίσατε την συνεργασία μας και την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε. Εκτιμάτε μάλλον άλλες συμπεριφορές. Όμως εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε πολιτικές συναλλαγές. Στην αυτοδιοίκηση εγώ θέλω να προσφέρω αυτό που μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις, με διαφάνεια και εντιμότητα.

           Λυπάμαι κ. Γκοτσούλια που είχα επενδύσει στο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την φιλία προς το πρόσωπό σας. Όμως με απογοητεύσατε. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά όχι μόνο προς το πρόσωπο μου αλλά και προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Γνωρίζετε ότι οι προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ δυο ανθρώπων στην πολιτική είναι πολική συναλλαγή και όταν γίνεται ερήμην των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν και κυρίως ερήμην των πολιτών, είναι πολιτικά επιλήψιμο.

Κ. Γκοτσούλια, δεν «σέρνουν» τους συνεργάτες και φίλου τους σε στημένες διαδικασίες, όπως συνέβη την Παρασκευή 28-9-2018 στο Δημαρχείο της Δ.Ε Ωλενίας ,γιατί αυτό δεν τιμά κανέναν. Να θυμάστε ότι η κοινωνία των πολιτών , ψηφίζοντας μας, ήθελε να τελειώσουμε αυτή την δημοτική περίοδο με το κεφάλι ψηλά δίπλα τους και όχι να υποστείλουμε την σημαία της παράταξης μας.

           Θα μας κρίνει όλους μας η κοινωνία, όπως αρμόζει στον καθένα από εμάς.

         «Καληνύχτα» κ. Γκοτσούλια

Με εκτίμηση για την ιστορία σας,

Άγγελος Στεργιόπουλος»

Διαβάστε επίσης