Τεχνικός Σύμβουλος: Από τις 17:10 γνώριζαν τον κίνδυνο για το Μάτι

Κενό οκτώ λεπτών διαπιστώνεται στην κατάθεση του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής
Φωτό: Ευρωκίνηση

Κενό οκτώ λεπτών διαπιστώνεται στην κατάθεση του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι, ανέφερε με δηλώσεις ο τεχνικός σύμβουλος Ανδριανός Γκουρμπάτσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην αρχηγός Σωτήρης Τερζούδης "ξέχασε" να αναφέρει οκτώ λεπτά, ενώ η φωτιά έφτανε στο Νταού Πεντέλης. Μερικά από τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου είναι η παραποίηση γεγονότων, ψέματα και στρεβλώσεις , για μία καταστροφή που άφησε πίσω της 99 νεκρούς και πολλούς εγκαυματίες ακόμα να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση, η πραγματική ώρα ειδοποίησης για την αναγγελία της φωτιάς στο κέντρο <<199>> ήταν στις 16.41 μμ και όχι στις 16.49 όπως δήλωσε ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Πέμπτη 26 Ιουλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

«Τα ως άνω 8΄ λεπτά της ώρας, που απεκρύβησαν από τον πραγματικό χρόνο αναγγελίας της προαναφερόμενης πυρκαγιάς, είναι αρκετά μεγάλος για την εξάπλωση της κι εκτιμώ ότι το πιθανότερο έγινε σκόπιμα για να δικαιολογηθούν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των εμπλεκομένων φορέων. Επίσης σε ανακριβή στοιχεία, όπως η ώρα έναρξης και η πραγματική ώρα αναγγελίας της ίδιας ως άνω πυρκαγιάς, στηρίχθηκαν και οι μέχρι σήμερα εκθέσεις - πορίσματα των ειδικών επιστημόνων και φορέων συνεπώς είναι πολύ πιθανόν να έχουν οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα οι σχετικές εκθέσεις –πορίσματα» σημειώνει ο δικαστικός εμπειρογνώμονας.

Επιπλέον, είναι διαφορετική η ώρα κατά την οποία η φυσική και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε την πλήρη εικόνα του μεγέθους της φυσικής καταστροφής. Συγκεκριμένα ο χειριστής του ελικοπτέρου τύπου Ericsson στις 17.10 δίνει πλήρη εικόνα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα και ο χειριστής του δεύτερου ελικοπτέρου BK-117 AC δίνει παρόμοια περιγραφή. Ωστόσο, ανείς από την Ηγεσία (πολιτική και φυσική) δεν εισηγήθηκε ούτε πήρε την απόφαση του προληπτικού μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων αρχικά του Ν. Βουτζά και ακολούθως των κατοίκων στον Μάτι, αναφέρει ο τεχνικός σύμβουλος.

 Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στη φωτιά στη Πεντέλη, αφήνοντας το μέτωπο της Κινέττας, ενώ το δεύτερο ελικόπτερο ήταν για αεροδιακομιδή ασθενούς στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στο σημείο στις 17.20 και πέταξε μόνο για 15λεπτά γιατί τελείωσαν τα καύσιμα του.

Κρίσιμο, κατά τον εμπειρογνώμονα, χαρακτηρίζεται κυρίως το χρονικό σημείο 17.20, καθώς τότε το μέτωπο της φωτιάς διασπάται στα δύο «οπότε απέκτησε τα κατά νόμο χαρακτηριστικά της ''καταστροφής'' και μάλιστα ''Περιφερειακής καταστροφής μεγάλης έντασης'' (άρθρο 2, παρ. 1α και 3γ του Ν. 3013/2002), έπρεπε να ληφθεί αρμοδίως η απόφαση εκκένωσης των ανωτέρω οικισμών, αφού το ως άνω χρονικό διάστημα, θεωρείται επιχειρησιακά το ''έγκαιρα'' της λήψης της σχετικής απόφασης, κάτι βέβαια που στην πράξη δεν συνέβη και είχαμε τις γνωστές τραγικές απώλειες».

Στην ίδια συνέντευξη, της 26ης Ιουλίου, αναφέρθηκε ότι η ταχύτητα του ανέμου ήταν 120 χιλιόμετρα την ώρα. Το συγκεκριμένο στοιχείο όμως είναι ανακριβές, καθώς οι ριπές του ανέμου μόνον για ένα δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα την ώρα 19:20 μμ, όταν δηλαδή είχαν καεί τα θύματα, έφτασαν τα 95 km/h με ελάχιστη ταχύτητα τα 61,2 km/h.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατά το χρόνο έναρξης της πυρκαγιάς η ελάχιστη ταχύτητα του ανέμου ήταν 45,1 km/h (6 μποφόρ), η δεν μέγιστη ήταν 74 km/h ( ριπές 8 μποφόρ). Παρόμοια κινήθηκαν οι άνεμοι μέχρι και τις 19,00, δηλαδή μεταξύ 6 και 8 μποφόρ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης