Ελιά: Τα απίστευτα οφέλη της για την υγεία μας!

O μαγικός καρπός της Μεσογείου αποτελεί δώρο της φύσης για την υγεία μας.
Είναι το απόλυτο σνακ για την καρδιά.


Χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, οι ελιές βοηθούν στη μείωση της LDL δηλαδή της «κακής» χοληστερόλης καταπολεμώντας παράλληλα την εμφάνιση κινδύνου καρδιακής προσβολής και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ακόμη, οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες των πολυφαινολών που περιέχονται στις ελιές μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το στρες, που έρευνες δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία της καρδιάς. 

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Οι φυτικές ενώσεις που περιέχονται στις ελιές φαίνεται πως είναι ικανές να αυξήσουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, βελτιώνοντας την αγγειακή λειτουργία και κατά συνέπεια την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς. Σύμφωνα με μελέτες η καλή κυκλοφορία προσφέρει ευεξία και αποτρέπει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών! 
Δυναμώνουν τα οστά!

Οι πολυφαινόλες βελτιώνουν την οστική πυκνότητα, δυναμώνοντας τα κόκαλα και αποτρέποντας από επίπονες ασθένειες των οστών όπως είναι η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση. Ταυτόχρονα, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του καρκίνου.

Προωθούν την απώλεια βάρους.

Οι ελιές περιέχουν υγιή λίπη που συμβάλλουν θετικά στην απώλεια βάρους. Τα μονοακόρεστα λίπη συνεισφέρουν σημαντικά στην μείωση της όρεξης, γεγονός που σας εμποδίζει να τρώτε παραπάνω. Παράλληλα έχει αποδειχθεί πως οι ελιές επιβραδύνουν την πέψη και στέλνουν σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο. Τέλος, βοηθούν το σώμα στην παραγωγή της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης που συμβάλλει στην αύξηση της καύσης του λίπους.

Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Οι ελιές αποτελούν μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση των κυττάρων. Ακόμη, οι ελιές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καροτένια και σε Βιταμίνη Α που ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων, λειτουργεί κατά της καρκινογένεσης και προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας! 

Διαβάστε επίσης